Activitatea barurilor și cluburilor din România ar putea fi suspendată

Ministrul Lucian Bode ar noi planuri pentru cei care nu respectă regulile de protecție împotriva coronavirusului. Acesta și-a propus să închidă barurile și cluburile.

reguli restaurante
reguli restaurante

Ministrul Lucian Bode și-a propus să suspende activitatea barurilor și cluburilor care încalcă regulile de protecție împotriva coronavirusului.

Ministrul de interne Lucian Bode a explicat în această  dimineață că are de gând să ceară schimbarea legii 55/2020. Este vorba deapre legea legată de prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de coronavirus. Acesta vrea să suspende activitatea agenților economici care nu respectă regulile de protecție împotriva coronavirusului.

Bode a transmis românilor că aceste sancțiuni nu sunt suficiente și că va cere conducerii Partidului Național Liberal să discute cu coaliția de guvernare modificarea legii 55/2020 în Parlament în această săptămână. Altfel, va cere să se emită o Ordonanță de urgență din partea Guvernului.

reguli restaurante
reguli restaurante

Ministrul dă exemplu legea fumatului. Au existat cazuri în care s-a impus suspendarea licenței de funcționare. Mai întâi s-au dat două sau trei sancțiuni, iar apoi s-a suspendat licența de funcționare.

Mai mult, ministrul a explicat în acest context că în weekend au fost făcute 5.000 de controale și doar 32 de operatori economic au fost amendați. În continuare, acesta va analiza foarte bine situația cluburilor și barurilor, mai ales a celor din orașele mari.

Reguli majore pentru cluburi și baruri

Doar în ultima perioadă au fost sparte zeci de petreceri, cele mai multe din București. Sute de persoane au participat la petreceri private, iar apoi s-au ales cu amenzi. Pentru că au fost identificate mult prea multe astfel de situații, ministrul se gândește să pedepsească drastic operatorii economici care, din lăcomie  aleg să nu respecte regulile și organizează evenimente cu sute de persoane, fără mască de protecție și fără distanțare socială. Până în acest moemnt au fost date zeci de amenzi în sumă de zeci de mii de lei. Cum sezonul estival este tot mai aproape de a începe, ministrul se gândește să aplice mai multe măsuri în baruri, cluburi, hoteluri și restaurante, inclusiv la cele de pe litoral.