Alertă! Crește numărul deceselor de coronavirus

Deși medicii sperau că numărul deceselor provocate de coronavirus va fi în scădere, datorită campaniei de vaccinare, astăzi este o nouă zi în care bilanțul ne arată o altă creștere a cazurilor de deces, arată Grupul de Comunicare Strategică.

decese coronavirus
decese coronavirus

Peste 12 zile se împlinesc trei luni de la debutul campaniei naționale de vaccinare, însă numărul deceselor nu scade în România. Astăzi, un nou bilanț arată o creștere a cazurilor de deces provocate de nemilosul virus. România se îndreaptă tot mai mult către valul trei al pandemiei, iar pe secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă se pune tot mai multă presiune.

A crescut numărul deceselor

Potrivit bilanțului emis de Grupul de Comunicare Strategică, până astăzi, 21.565 de persoane diagnosticate cu infecție cu coronavirus au pierdut lupta cu viața.

De ieri și până astăzi au fost raportate de Direcțiile de Sănătate Publică nu mai puțin de 82 de decese. Este vorba despre 43 bărbați și 39 femei. Decesele sunt ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus. Aceștia erau internați pe secțiile suport COVID ale unor spitale din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Teleorman, Timiș, Ilfov și București.

decese coronavirus
decese coronavirus

Direcțiile de Sănătate Publică au mai raportat către Grupul de Comunicare Strategică un număr de 2 decese care au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani. Alte 9 decese la categoria de vârstă 50-59 ani și alte 25 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 60-69 ani. Pe lângă acestea mai sunt 27 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 19 decese la categoria de peste 80 de ani.

Noul bilanț mai arată că 80 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 2 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități. Nu se știe la acest moment în ce măsură a afectat coronavirusul întreg organismul pentru cele două persoane care au murit și nu aveau comorbidități. Cert este că,în ultima perioadă, numărul celor care mor, deși nu au comorbidități, este tot mai mare.

În spitalele din România, destinate pacienților bolnavi de coronavirus, numărul total de persoane internate cu această boală este de 11.238. Dintre acestea, 1.225 pacienți luptă pentru viața lor, pe secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă.