Alertă în Ilfov! Se iau măsuri pentru localitățile necarantinate

Este oficial! Începând de miercuri se vor lua măsuri pentru localitățile necarantinate din Ilfov.

bucuresti masuri covid
bucuresti masuri covid

Prefectura Ilfov a anunțul noi reguli pentru localitățile carantinate. Măsurile intră în vigoare de marți, de la miezul nopții. Restul localităților carantinate vor respecta în continuare măsurile date de CJSU.

Instituția Prefectului anunță că școlile vor desfășura cursurile strict în regim online, în localitatea Glina. Activitățile publice sin restaurantele, cafenele, barurile și cluburile din județul Ilfov sunt interzise pe raza teritoriului, indiferent dacă este impusă carantină sau nu.

Deciziile au luate, în regim de urgență, marţi, în şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov.

Carantină ilfov
Caranatina ilfov

Conform Hotărârii CJSU Ilfov nr. 49/23.03.2021, începând cu data de 24.03.2021, se suspendă activitatea didactică ce presupune prezenţă fizică la nivelul unităţilor de învăţământ din localitatea Glina, ca urmare a depăşirii ratei de incidenţă de 6/1.000 locuitori. Pe perioada suspendării procesul de învăţământ se va desfăşura online”, a anunțat Prefectura.

În același timp, potrivit  Hotărârii CJSU Ilfov nr. 50/23.03.2021, având în vedere că rata de incidenţă cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile în întreg judeţul Ilfov este de 7,47/1.000 de locuitori, începând cu data de 24 martie, ora 0,00, în toate localităţile în care nu este instituită măsura de carantinare zonală se instituie o serie de reguli drastice.

Acestea sunt:

1.Se interzice activitatea restaurantelor, cafenelelor, barurilor și tuturor operatorilor economici care au activitate de preparare și consum a produselor alimentare și băuturilor cu activitate în interior.

2.Se interzice intrarea în spațiile destinate jocurilor de noroc, cu excepția celor pentru biletele la Loto.

3. Autoritățile au mai dispus interzicerea organizării şi desfăşurării activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte.

Aproape tot Ilfovul este în carantină

Până în acest moment au fost introduse în carantină mai multe zone importante din Ilfoc. Amintim sw comuna Clinceni, localitățile Dobroești și Fundeni, orașul Bragadiru, localitățile Chiajna, Dudu, Roșu, localitățile Cornetu, Buda, orașul Otopeni, comuna Berceni, localitățile Brănești, Islaz, Pasărea, Vadu Anei, orașul Popești-Leordeni, localitățile Tunari, Dimieni, comuna Domnești cu satele aparținătoare Domnești și Țegheș, comuna Jilava, orașul Pantelimon, orașul Voluntari, orașul Chitila, comuna Ciorogârla, comuna Corbeanca cu satele aparținătoare Corbeanca, Ostratu, Petrești și Tamași și orașul Măgurele cu satele aparținătoare Alunișu, Dumitrana, Măgurele, Pruni și Vârteju.