Alertă! O nouă mutație a coronavirusului a fost descoperită în Finlanda

O nouă mutație a coronavirusului a fost descoperită în Finlanda! Aceasta nu poate fi identificată prin testele PCR.

mutatie coronavirus finlanda
mutatie coronavirus finlanda

Noua mutație a coronavirusului a fost raportată la un singur pacient până în acest moment. Anunțul a venit dintr-un laborator finlandez. Este vorba despre o mutație greu de identificat cu ajutorul testelor.

Ce au descoperit medicii

Noua mutație ar putea crea probleme mari n depistarea bolnavilor. Laboratorul finlandez a anunțat la jumătatea săptămânii trecute că s-a identificat un pacient din sudul țării cu o altfel de variantă de coronavirus. Este vorba despre o mutație greu de detectat în testele PCR, anunță redacția EVZ.

Conform reprezentanților de la laboratoarele medicale Vita, distribuite pe posturile Finlandei de radio și televiziune „Yle”, noua mutație ar avea asemănări cu variantele britanică, sud-africană și cu noua variantă B1525, detectate în zece țări, inclusiv în Franța. În țara menționată în cele din urmă, Franța, prin cotidianul local “L’Indépendant”, a confirmat acestă mutație a virusului.

Ce caracteristici are mutația din Finlanda

Mutația E484 a proteinei “spike”, care se identifică și în variantele de mutații sud-africane și braziliene, aduce o teamă majoră medicilor în legătură cu eficacitatea mult mai mică a vaccinurilor. Medicii analizează noua mutație și se tem că aceasta are puterea de a reîmbolnăvi pacienții de coronavirus. Mai mult, anticorpii acestei mutații nu sunt la fel de puternici. Mai mult, tulpina finlandeză nu aparține genealogiei oricăreia dintre variantele cunoscute anterior.

mutatie coronavirus finlanda
mutatie coronavirus finlanda

Noua tulpină, numită doar la aceste momente “Fin-796H”, ar fi destul de periculoasă pentru că, potrivit laboratorului, afectează gena N a virusului, care este una dintre țintele căutate în timpul testelor PCR. Așadar, boala ar putea să nu fie identificată în teste.

Mutația de coronavirus, de nedetectat la unele teste PCR

Ce este cel mai neliniștitor, mutația sa ar putea să facă boala greu de identificat la pacienți. Conform celor spuse de microbiologul laboratorului Vita, Taru Meri, ar trebui să fim atenți acum la relevanța testelor PCR.

Laboratoarele Vita au promis că se vor ocupa rapid de cercetările în colaborare cu Institutul de Biotehnologie al Universității din Helsinki. Conform specialiștilor, Fin-796H ar putea să nu fi să nu fi apărut în Finlanda, având în vedere rata scăzută de infecție din țară. Medicii se așteaptă ca zilele următoare să se identifice mai multe cazuri.