Avion al Armatei Române, implicat în incident! Care este starea membrilor echipajului

Ultimă oră! Un avion al Forțelor Aeriene a fost implicat într-un eveniment mai puțin fericit în acestă seară.

mig lancer mapn
mig lancer mapn

Un avion al Forțelor Aeriene a fost implicat într-un incident aviatic. Totul s-a întâmplat în momentul în care avionul finaliza un zbor de instrucție. Aeronava a avut probleme cu trenul de aterizare. Toate celelalte aeronave au fost reținute de urgență la sol, pentru verificări.

Cum s-a produs incidentul

Conform unui comunicat al Ministerului Apărării Naționale, o aeronavă MiG-21 LanceR dublă comandă, din dotarea Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii, a fost implicată în această seară, în jurul orei 18.30, într-un incident generat de funcționarea defectuoasă a trenului de aterizare. Evenimentul a avut loc chiar la finalizarea unui zbor de instrucție al echipajului aparținător al Armatei Române.

O aeronavă MiG-21 LanceR dublă comandă, din dotarea Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii, a fost într-un incident fără urmări grave,  informează Ministerul Apărării Naționale (MApN). Din fericire, evenimentul nu s-a soldat cu victime.

mig lancer mapn
mig lancer mapn

Conform datelor oferite prin intermediul comunicatului dat de Ministerul Apărării Naționale, în urma incidentului, petrecut în jurul orei 18,30, niciunul dintre membrii echipajului nu a fost rănit în vreun fel. De altfel, nici aeronava nu a înregistrat avarii majore, chiar dacă de obicei, defectarea trenului de aterizare poate provoca probleme deosebit de grave și chiar victime. Din fericire, totul s-a încheiat fără victime sau pagube materiale însemnate.

Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene a dispus constituirea unei comisii care să cerceteze cauzele producerii incidentului, conform procedurilor din Armata Română.

MApN precizează că, în conformitate cu procedurile aviatice, a fost dispusă oprirea de la zbor a aeronavelor de acest tip. Toate vor intra, de urgență, într-un proces de amplă verificare. Aeronave de acest tip mai rămân în utilizare doar cele care execută serviciul de luptă Poliție Aeriană, până la clarificarea circumstanțelor care au determinat producerea acestui incident de zbor. După ce vor fi verificate primele aeronave MiG-21 LanceR, acestea le vor putea înlocui pe cele care deservesc serviciului de luptă al Poliției Aeriene.