Bomba zilei! Demisie de răsunet la Vatican

Cardinalul care a susținut teoria cum că „Islamul va invada lumea” și-a dat demisia de la Vatican. Nimeni nu se aștepta.

demisie vatican
demisie vatican

O nouă demisie importantă a zguduit Vaticanul. Cardinalul care a declarat că „Islamul va invada lumea” s-a retras prin demisie. Robert Sarah, cardinal african din Guineea, a avut mai multe funcții la Vatican în ultimii 20 de ani.

Cardinalul Robert Sarah a pregătit și a depus demisia încă din luna iunie a anului 2020. El a depus demisia în perioada în care a împlinit vârsta de 75 de ani. Demisia sa a fost stabilită prin lege, deoarece tuturor episcopilor li se impune acest lucru. Singurul care permite cardinalilor să rămână în funcție este Papa Francisc. În cazul lui Sarah, Papa nu a acceptat să mai continuie la Vatican.

Robert Sarah îşi depusese demisia în iunie anul trecut, când a împlinit 75 de ani, deoarece legea Bisericii impune tuturor episcopilor acest lucru. Dar Papa le poate permite oficialilor Vaticanului să rămână în funcţiile lor mai mult timp.

demisie vatican
demisie vatican

Sarah – cardinalul „contra”

Cea mai recentă funcție pe care a primit-o este ocupată din anul 2014. De atunci și până acum, Sarah s-a ocupat de criticarea tuturor activităților întreprinse de Papa Francisc.

Sarah s-a aflat de foarte multe ori pe lista conservatorilor bisericii. Aceștia au crezut că Sarah va fi cea mai potrivită persoană la succederea lui Papa Francisc în funcția de pontif. Deși conservatorii credeau asta, de partea cealaltă, reprezentanții observatorilor au analizat această posibilitate ca fiind una destul de nepotrivită. Astfel, Sarah nu are sprijin pentru funcția de pontif din partea colegilor cardinali. Mai mult, cardinalul a provocat controverse uriașe în 2019. Acesta a susținut că Islamul „va invada lumea” dacă Biserica Catolică nu va interveni asupra migrației în masă. De atunci, el a devenit renumit în contradicțiile cu biserica.

Pe lângă faptul că nu a fost pe aceeași lungime de undă cu Papa Francisc în legătură cu o serie de probleme teologice, Sarah a fost implicată într-un scandal anul trecut. Este vorba despre disputa pornită pe baza unei cărți în apărarea celibatului preoțesc. Pe atunci se dezbătea volumul care a spus că a fost scris împreună Papa Benedict. Până la urmă, Papa nu a avut nicio implicare și nici nu a vrut să fie implicat.

Cu puțin timp înainte de publicare, Benedict a explicat că dorește ca numele său să fie eliminat de pe copertă. Acesta susține că a avut doar o implicare nesemnificativă.  Tot în acest context, Sarah este cel care a contrazis public, nu doar odată, varianta lui Benedict. El a fost de acord că în edițiile viitoare, Benedict va fi numit colaborator și nu coautor, notează Daily Mail.