Când va ajunge Johnson and Johnson în Europa. Date oficiale

Este oficial. Vaccinul produs de Johnson and Johnson va ajunge în Europa în scurt timp.

johnson and johnson
johnson and johnsonContributor usage restriction: Advertising and promotion, Consumer goods. Contributor media restriction: {A2B27F90-7C68-4BED-AEA8-DB2B79E3372D}, {A2B27F90-7C68-4BED-AEA8-DB2B79E3372D}., Model Release: no

Ultimul vaccin aprobat acum și în Uniunea Europeană este vaccinul Johnson & Johnson. Acesta va ajunge în scurt timp și în România. Johnson&Johnson va fi livrat în Europa începând cu 19 aprilie, potrivit unui comunicat al companiei americane.

Acest vaccin a fost, la jumătatea acestei luni, al patrulea ser de imunizare care a primit aviz din partea Agenţiei europene pentru medicamente (EMA). Acesta a primit aviz după cele de la Pfizer-BioNTech, Moderna şi AstraZeneca. Acesta  a fost administrat doar în Statele Unite ale Americii şi Africa de Sud, dar a fost aprobat şi în Canada.

Johnson&Johnson a încheiat mult mai multe acorduri cu laboratoare şi subcontractanţi din Europa, pentru a putea crea milioane de vaccinuri. Printre companiile gigant care s-au alăturat în lupta începută de Johnson se află Sanofi, în Franţa, de Catalent în Italia şi de IDT Biologika în Germania.

Substanţa activă, care asigură eficacitatea vaccinului, va proveni de la situl Johnson&Johnson de la Leiden, din Olanda. Acesta va fi locul oficial din care se vor transmite dozele.

johnson and johnson
johnson and johnson

Uniunea Europeană a făcut inițial o comandă de 200 de milioane de doze la laboratorul american. Cu toate acestea, UE speră la încă 200 de milioane de doze suplimentare. Uniunea ar urma să primească în al doilea trimestru circa 55 de milioane de doze. Anunțul a fist transmis de Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene.

Pe ce principiu funcționează Johnson

Vaccinul are la bază un vector viral, conform unei tehnologii deja utilizate de Johnson&Johnson, în special împotriva virusului Ebola.

Acesta folosește ca suport un alt virus puţin virulent, transformat pentru a-i adăuga instrucţiunile genetice ale unei părţi din virusul responsabil pentru COVID-19. Odată ajuns în celule, o proteină tipică SARS-CoV-2 este produsă, educând sistemul imunitar să o recunoască. Același lucru se întâmplă și la vaccinul Astra Zeneca Oxford. Cele două sunr relativ asemănătoare. În România, Johnson and Johnson, singurul vaccin din lume care se administrează într-o singură doză, ar urma să ajungă după jumătatea lunii aprilie.