De un an de zile, în România și în întreaga lume, masca  de protecție este obligatorie. În acest context, premierul Cîțu a explicat în ce condiții ar putea românii să scape de masca de protecție.

Când renunțăm la mască

Prim minustrul liberal,  Florin Cîţu a transmis că două milioane de oameni vor fi vaccinaţi anti-coronavirus, până la sfârşitul lunii martie, în România. Acest număr reprezintă procentul de 10% din întreaga populaţie. Așadar, acesta speră că asta va fi singura șansă prin care se poate renunța la portul măștii de protecție, cel puțin în aer liber.

Dacă mergem cât mai mulţi să ne vaccinăm, în toamnă putem renunţa la purtatul măştii„, a transmis Florin Cîțu.

Florin-Citu
Florin-Citu

Acesta a explicat oficial că 2 milioane de oameni vor fi imunizați împotriva nemilosului virus, adică 10% din populaţie, până la sfârşitul lunii martie, în România. În acest weekend se va depăși primul milion de persoane vaccinate. Mai mult, premierul susține că acestea sunt vești bune, care trebuie să facă românii să se vaccineze în număr cât mai mare. Doar așa, transmite el, România ar putea reveni la normal și s-ar putea renunța la unele măsuri.

Dacă mergem cât mai mulţi să ne vaccinăm, în toamnă putem renunţa la purtatul măştii„, a afirmat Florin Cîţu, sâmbătă, într-o postare pe Facebook.

Mai mult, Florin Cîțu îi roagă pe toți oamenii să respecte noile măsuri, pentru a se îmbunătăţi situația din țară, mai ales din spitalele suport covid. Numărul celor care au ajuns internați este tot mai mare, la fel ca și numărul deceselor.

Potrivut datelor anunţate vineri seară de Comitetul de coordonare a vaccinării, numărul total al persoanelor vaccinate a ajuns la 1.888.032. Românii se pot programa în continuare pentru imunizarea împotriva coronavirusului. Aceștia au la dispoziție vaccinurile produse de Astra Zeneca Oxford, Moderna și Pfizer. Astra Zeneca are rapelul la 56 de zile, Moderna îl are la 28, iar Pfizer îl are la 21. La jumătatea lunii aprilie ar urma să ajungă și vaccinul produs de Johnson and Johnson. Acesta din urmă va fi efectuat într-o singură doză.