Un nou scandal în politica din provincie intră în atenția politicii de la nivel național. Fostul primar al Câmpulungului a reacționat public după Elena Lasconi l-a târât într-o nouă discuție publică.

„Cheia” iubirii de ”carte” a fost schimbată de primarul Câmpulungului. Așa începe discuția din mediul online, prin care Lasconi anunță că a lăsat fără ”lectură” mai multe persoane care, se pare că foloseau abuziv și ilegal oaspeți a municipiului. O nouă verificare a Elenei Lasconi a vizat un etaj al unei clădiri din centru, acolo unde a fost amenajat un spațiu de cazare denumit „casa de oaspeți a orașului „. Este vorba despre un spațiu pe care îl au toate orașele, destinat invitaților care vin la diverse manifestări ale localității.  După ce Elena Lasconi a anunțat că a schimbat iala casei de oaspeți, l-a acuzat pe fostul primar că folosea casa în interes personal. Acesta a luat foc și i-a transmis imediat un mesaj.

„Nu e treaba mea ce intenții are Țâroiu”

Elena Lasconi susține că persoanele care foloseau cel mai des casa de oaspeți erau chiar locuitorii orașului. Și nu oricine, ci chiar primarul de pe atunci, Liviu Țâroiu, șoferul său Mugurel Minciună-actual primar PSD la comuna Cetățeni, șeful Casei de Cultură a Sindicatelor, Sergiu Cicu și Nicolae Alexe – managerul suspendat al Spitalului Municipal. Se pare că aceștia se foloseau de casa de oaspeți, în interese proprii.

Noul edil al orașului a „zguduit” încă odată mediul online. Lasconi s-a pozat cu cheile în mână. Este vorba despre cheile de la casa de oaspeți. Situația a degenerat rapid într-un scandal.

Câmpulungenii s-au săturat

Mai mult, cei care nu au înghițit această poveste au fost chiar câmpulungenii. O parte dintre cei care au votat au mari speranțe în Elena Lasconi și vor să vadă mai repede proiecte implementate. Câmpulungenii s-au săturat de promisiuni făcute ani la rând. Ce e drept, nu poți face în cinci luni de zile ce nu au făcut alții în zeci de ani. Cu toate acestea, oamenii îi cer fostei jurnaliste să uite de pasiunea pentru mass media și să se apuce serios de administrație. Iată câteva dintre comentariile legate de povestea care le-a dat bătăi de cap celor doi politicieni.

Păreri campulungeni elena Lasconi

Pe pagina sa de Facebook, fostul primar al orașului a transmis un mesaj referitor la cele spuse de Elena Lasconi.

„Privesc cu dezgust dorința de scandal și cancan a primarului în funcție al Municipiului nostru. Știu că există dreptul la liberă exprimare, însă în cazul de față, dumneaei și sursele de informare se află într-o eroare gravă. Casa de oaspeți a orașului a găzduit persoane și personalități venite cu ocazia diverselor manifestări ale Municipalității”, a transmis Liviu Țâroiu, pe pagina sa de Facebook.

 „E o obrăznicie ce face. De fapt, nu are ce face!”, a completat Țâroiu. 

Acesta le-a spus jurnaliștilor de la ziarul Jurnal de Argeș că o va da în judecată pe Elena Lasconi pentru defăimare și că o consideră obraznică.

Întrebată despre acest lucru, ne-a declarat „lasconic” primarul Lasconi: ”Nu e treaba mea ce intenții are Țâroiu!”.

Fostul edil o dă în judecată pe Lasconi

Între vechiul și noul primar al Câmpulungului s-a iscat o ceartă de proporții pe tema casei de oaspeți. În timp ce prima capitală a țării românești este în paragină, politicienii noștri au timp destul să creeze episoade de telenovelă.

Cazul casei de oaspeți a creat un nou scandal marca Lasconi – Țâroiu. Bineînțeles, nu este primul de acest gen. În luna iulie a anului 20210, Târoiu a cerut amendarea Elenei Lasconi pentru afișaj nepermis. Este vorba despre protestul Elenei Lasconi față de crearea unui incinerator de animale la Câmpulung. Pentru că nu s-a dispus amendarea, Țâroiu a dat-o în judecată.