Liviu Dragnea este exclus din partidul partidul pentru care a făcut toate eforturile din ultimul an. Fostul baron al Partidului Social Democrat nu va mai putea avea calitatea de membru în partid, după ce va ieși din închisoare. Anunțul a fost făcut de Marcel Ciolacu, actualul lider al social democraților.

Dragnea își ia adio de la PSD

Liviu Dragnea nu va mai putea fi membru al Partidului Social Democrat după ce va ieși din închisoare, susține președintele PSD, Marcel Ciolacu. Conform celor spuse de acesta, fostul lider social-democrat nu l-a sunat niciodată să îl întrebe dacă va fi primit sau nu înapoi în partid. Astfel, se pare că Dragnea nu ar mai avea oricum interesul să mai facă parte din acest partid. Cu toate acestea, surse din scena politică au transmis că Dragnea ar vrea să își facă propriul partid.

„Nu sunt specialist. Statutar, domnul Dragnea nu mai poate să fie membru de partid”, a declarat Ciolacu, duminică, la Prima TV, potrivit Agerpres.

ciolacu si dragnea
ciolacu si dragnea

Mai mult, lideru social democraților, Marcel Ciolacu a transmis că discuția în legătură cu revenirea lui Liviu Dragnea în PSD este o „temă falsă”. Se pare că nici social democrații nu l-ar mai vrea înapoi.

„Domnul Dragnea nu m-a sunat niciodată din închisoare să mă întrebe dacă îl primesc în PSD sau nu. E o temă falsă. Ce vă pot spune e că îmi pare rău că domnul Dragnea e în acest moment în închisoare”, a spus Ciolacu.

Reamintim că fostul baron al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv, în mai 2019, de Înalta Curte de Casație și Justiție. Acesta a primit pedeapsa de trei ani și jumătate de închisoare în procesul privind angajările fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman. Acestuia nu i se acceptă eliberarea mai devreme, motiv pentru care va trebui să facă închisoare până la ieșirea din termen. Cu toate acestea, Marcel Ciolacu este unul dintre politicienii care s-au înțeles bine cu Dragnea și l-a sprijinit în demersurile politice. Acum, se pare că Ciolacu nu mai ține cu Dragnea, întorcându-i spatele.