Consiliul Elevilor nu vrea ca elevii să învețe fizic! Iată de ce

Contre în sistemul de învățământ! Consiliul Național al Elevilor nu acceptă propunerea Ministrului Educației ca elevii din clasele terminale să meargă la școală și în scenariul roșu. 

elevi
elevi

Consiliul Național al Elevilor lansează un nou atac asupra Ministerului Educației. Consiliul nu vrea sub nicio formă  prezența fizică la ore, în localitățile în care se intră scenariu roșu! Este vorba despre propunerea ministrului elevii clasele terminale, a VIII-a, a XII-a și a XIII-a profesională să învețe fiizc, indiferent de scenariu. Consiliul nu este în asentimentul ministrului, deoarce nu toate școlile sunt echipate corespunzător.

CNE, contre cu ministrul

Astfel, Consiliul Naţional al Elevilor nu vrea să accepte ideea ca elevii români din clasele terminale să meargă la şcoală în condiţiile în care localitatea în care învaţă se află în scenariul roşu. Consiliul solicită Ministerului să adopte cât mai rapid o măsură prin care elevii şi părinţii să îşi exprime opţiunea cu privire la modalitatea de continuare a cursurilor. Mai mult, aceștia cer ca decizia să se supună la vot.

Totul a început după ce Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a transmis că ia în calcul ca elevii din clasa a VIII-a şi clasa a XII-a să meargă la cursuri în format fizic, chiar dacă şcoala este încadrată în scenariul roşu de funcţionare. De aici și până la un scandal a fost doar un pas.

elevi
elevi

Conform rezultatelor ultimei consultări lansate de Consiliul Naţional al Elevilor, în care peste 750 de unităţi de învăţământ au furnizat informaţii despre măsurile igienico-sanitare existente, 50,1% dintre şcoli nu dispun de dotări sanitare de bază (apă curentă, săpun, hârtie igienică), iar 43,4% dintre sălile de clasă nu sunt aerisite şi dezinfectate în mod corespunzător”,transmite Consiliul Elevilor.

În acest context, Consiliul Naţional al Elevilor transmite oficial că nu va fi de acord cu hotărârea impunerii obligativităţii elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a de a merge fizic la şcoală chiar și în scenariul roșu. Conform membrilor CNE, este important ca fiecare elev major sau părinte să poată decide, de la caz la caz. Mai mult, fiindcă localitatea este în scenariu roșu, prin prezența fizică la ore, elevii ar putea chiar să infecteze, involuntar, rudele sau apropiații.

Cu toate acestea, în localitățile în scenariul roșu ar trebui verificat dacă acești elevi frecventează și zonele intens circulate, de la restaurante, baruri, cafenele și până la parcuri și centre de agrement.