Declarații oficiale! Când începe vaccinarea cu Johnson and Johnson

Ministerul Sănătății a făcut noi declarații legate de vaccinul Johnson and Johnson. Mai este puțin până când vaccinul va ajunge în România.

johnson and johnson
johnson and johnson

Sunt vești noi pentru românii care așteaptă vaccinarea cu singurul ser care se administrează într-o singură doză. Vaccinarea cu serul împotriva coronavirusului realizat de gigantul Johnson & Johnson va începe în România la jumătatea lunii aprilie. Anunțul a fost făcut oficial de Ministerul Sănătății.

Ce arată studiile

Vaccinarea cu vaccinul realizat de gigantul farmaceutic  Johnson & Johnson va avea debutul în România la jumătatea lunii aprilie, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii a mai explicat că acest vaccin se administrează într-o singură doză ceea ce reprezintă un avantaj atât logistic, cât şi din punctul de vedere al vaccinării unui număr cât mai mare de persoane într-un timp scurt. Acesta va fi folosit în cabinetele medicale, dar și în centrele mobile pentru persoanele cade nu se pot deplasa și pentru perosanele care locuiesc în zone greu accesibile.

johnson and johnson
johnson and johnson

Așadar, o singură doză poate fi utilă pentru a produce un răspuns imun.

Datele preliminare din studiul clinic privind vaccinul Johnson & Johnson au arătat că acesta are o eficacitate de 67% în prevenirea bolii simptomatice şi a redus semnificativ cazurile de îmbolnăvire în rândul persoanelor imunizate.

Mai mult, studiile arată că din 19.630 de persoane vaccinate, 116 au dezvoltat simptome de coronavirus.  Din 19.691 de persoane nevaccinate, 348 au dezvoltat simptome ale bolii.

Specialiștii în Sănătate Publică mai anunță că la 28 de zile post vaccinare, rata de spitalizare în situația persoanelor imunizate cu acest vaccin a fost 0%, exact ceea ce au nevoie medicii în momentul de față.

Studiul clinic al Johnson & Johnson s-a desfăşurat în mai multe ţări, inclusiv Africa de Sud şi Brazilia. Vaccinul este dezvoltat de Janssen, divizia farmaceutică a companiei Johnson & Johnson.

Potirvit jurnaliștilor de la Agerpres, vicepreşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea anti-COVID (CNCAV), Andrei Baciu, a transmis că primele doze de ser produs de Johnson & Johnson vor sosi în România cel mai probabil în luna aprilie, urmând să fie livrate în jur de 100.000. Ulterior, tranșele livrate de Johnson and Johnson vor putea fi și mai mari, în funcție de cerințe.