Doi soți au murit după ce s-au vaccinat împotriva coronavirusului. Ce s-a întâmplat cu aceștia

Situație alarmantă în România din cauza a două persoane care au murit după ce s-au vaccinat. Autoritățile susțin că nu există legătură cu imunizarea împotriva coronavirusului.

soti morti vaccin covid
soti morti vaccin covid

Doi soţi au murit de coronavirus după ce s-au vaccinat împotriva coronavirusului. Cei doi au fost diagnosticaţi cu infecţie cu SARS-CoV-2, pneumopatie acută.

Potrivit datelor oferire de Direcția de Sănătate Publică, se pare că cei doi soţi erau din comuna Filipeştii de Pădure. Aceștia au fost vaccinaţi împotriva coronavirusului pe data de 3 martie la centrul din cadrul Spitalului Municipal Câmpina. De atunci, totul a luat o întorsătură complet neașteptată.

soti morti vaccin covid
soti morti vaccin covid

Trei zile mai târziu, serviciile de Ambulanță Njddtene au fost solicitate pentru a ajuta cele două persoane din satul Mineri, în vârstă de 71 și 66 de ani. Cei doi anunțase că au nevoie de ajutor deoarece se simt foarte amețiți și prezintă dureri de cap puternice.

Cei doi au fost transferați la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde au fost diagnosticaţi cu infecţie cu SARS-CoV-2, pneumopatie acută COVID-19 şi internaţi pe Secţia boli infecţioase COVID a spitalului.

Ce a descoperit DSP

Ulterior, DSP a făcut ancheta epidemiologică, în care este consemnat debutul simptomelor în data de 5 martie.

Având în vedere că un caz este considerat infecţios cu două zile înaintea debutului şi încă 14 zile după debut, considerăm că la data vaccinării erau deja în perioada de incubaţie a bolii COVID-19, vaccinarea neinfluenţând cursul bolii la cei infectaţi, aşa cum s-a mai discutat în spaţiul public”, se arată în comunicatul DSP.

În momentul în care cei doi au efectuat punctul de triaj, medicii au transmis că nu au fost identificate contraindicaţii ale vaccinării de către personalul medical şi nu au fost înregistrate efecte secundare în timpul supravegherii postvaccinale. Cei doi s-au simțit foarte rău la o perioadă  îndelungată, după vaccinare. În acest caz, autoritățile analizează cauza decesului. În primă fază, specialiștii în Sănătate Publică susțin că nu există nicio legătură între deces și vaccinare, în ideea că vaccinul ar produce decesul.

În România au mai fost persoane care au murit după ce s-au vaccinat împotriva coronavirusului, însă toate decesele au fost notate ca „moarte prin coincidență „. Medicii nu au putut stabili concret în ce măsură ar exista legătură între deces și vaccinare.