Este doliu în politica din România, după ce un politician puternic a plecat dintre cei vii. Este vorba despre Constantin Simirad, fost primar al Iașului. Bărbatul a încetat din viațădin cauza luptei cu boala. Simirad se afla de mai multe zile internat la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. Bărbatul era pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă. Fostul edil era bolnav de coronavirus și a luptat din răsputeri cu boala.

Constantin Simirad avea vârsta de 79 de ani. Acesta a fost primarul Iașiului în perioada 1992-2003, fiind numit apoi ambasador al României în Cuba, timp de trei ani, până în 2006. De-a lungul timpului a fost extrem de implicat în cariera sa politică.

constantin-simirad
constantin-simirad

Constantin Simirad s-a luptat mult timp cu boala

Fostul primar al Iașiului Constantin Simirad era pe secția de la Terapie intensivă la Spitalul de Neurochirurgie din Iași.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie din Iași, medicul Florin Grămadă, a explicat public că Simirad a fost internat duminică la Terapie intensivă. Acesta se simțea rău. El a fost testat pentru noul coronavirus, iar testele au ieșit pozitive. Luni dimineață, starea lui era mai bună și avea o evoluție favorabilă. Totul s-a schimbat într-o clipă. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru fostul primar al Iașului. Vârsta acestuia, dar și alte comorbidități nu i-au mai ajutat organismul să lupte. Acesta va fi înmormântat după regulile de coronavirus. Având în vedere condițiile actuale, autoritățile fac apel la ieșeni să nu participe la înmormântare, deoarece riscul de îmbolnăvire cu coronavirus este foarte mare. De altfel, măsurile arată că doar câteva persoane pot participa la o astfel de înmormântare.

Constantin Simirad s-a implicat foarte mult de când a devenit primar al Iașiului în perioada 1992-2003. Ulterior e a fost numit ambasador al României în Cuba, timp de trei ani, până în 2006. În 2008, Simirad a candidat la șefia Consiliului Județean, funcție câștigată pe listele Partidului Social Democrat.