Cade cortina peste încă un mare artist din România. Îndrăgita cântăreață de muzică populară și lăutărească Gabi Luncă a decedat, la vârsta de 83 de ani, la Spitalul din Ilfov, răpusă de coronavurus. În doar o săptămână, România a pierdut patru mari artiști.

Artista avea 83 de ani şi era internată de două săptămâni. Anunțul a fost făcut de fiica acesteia, Rebeca Onoriu, pe pagina sa de Facebook.

Fiica lui Gabi Luncă, Rebeca Onoriu a fost cea care a transmis în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe pagina de Facebook, că mama sa a murit. Mesajul a avut imediat un impact trist asupra românilor.

După 23 ani, din nou împreună! Cântă împreuna Celui pe care L-au iubit și L-au slujit o viață întreagă! O să ne revedem…”, a scris Rebeca Onoriu.

Rebea Onoriu a publicat mesajul în dreptul unei fotografii în care sunt Gabi Luncă și acordeonistul Ion Onoriu, cel cu care marea voce a muzicii lăutărești și populare s-a căsătorit în 1964. Ion Onoriu a murit în urmă cu 23 de ani, în 1998.

Gabi Luncă era internată la Terapie Intensivă, la Spitalul Județean Ilfov, din cauza COVID-19.

Gabi Luncă s-a născut în 16 octombrie 1938, la Vărbilău, în județul Prahova. Din anul 1992, ea a mai cântat doar muzică religioasă. Aceasta a fost o artistă desăvârșită, apreciată atât la nivel național, cât și internațional.

gabi lunca
gabi lunca

Doliu în muzica din România

Săptămâna aceasta a fost una neagră pentru România. Mai mulți artiști au murit din cauza coronavirusului. Lista tragică a fost deschisă de Cornelia Catanga. Artista, în vârstă de 63 de ani, a murit din cauza infectării cu virusul care i-a distrus organismul. Ea era internată la Spitalul Universitar de Urgență din București.

La doar câteva zile, interpretul de muzică lăutărească Nelu Ploieșteanu a murit infectat cu noul coronavirus. Decesul său a avut loc joi noaptea. Nelu Ploieșteanu era internat în stare gravă, la terapie intensivă, la Spitalul Floreasca, de la jumătatea lunii martie, unde era intubat, iar medicii erau rezervați în privința stării sale de sănătate.

Și rapsodul Gavriil Prunoiu, îndrăgit la nivel național pentru vocea și talentul său, dar și pentru emisiunile de folclor și pentru toate evenimentele la care a participat și a promovat tradiția și folclorul, a  murit, însă nu de coronavirus. Artistul ar fi făcut infarct, la o vârstă destul de înaintată.