Este oficial! Otopeni și alte două localități rămân în carantină

Din cauza evoluției negative a cazurilor de coronavirus, Otopeni și alte două mari zone prelungesc carantina.

carantina
carantina

Carantina a fost prelungită în Otopeni și alte două localități. Reprezentanții Prefecturii Ilfov au transmis că în orașul Otopeni și în comuna Berceni carantina va fi prelungită de joi cu încă două săptămâni. De altfel, în Brănești carantina va fi prelungită cu 7 zile.

Ce au decis autoritățile

Conform ordinelor aprobate de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, în orașul Otopeni și în comuna Berceni rata de incidență a cazurilor de coronavirus a este de 14,88 la mia de locuitori. În aceste localități carantina este prelungită de joi, de la ora 22.00, până în 15 aprilie, 22.00.

carantina
carantina

În localitatea Brănești, rata de infectare cu coronavirus este de 5,98 la mia de locuitori, iar carantina este prelungită cu 7 zile. Aceasta este valabilă până în 8 aprilie, la ora 22.00. Dacă numărul cazurilor nu va scădea, atunci măsurile se pot prelungi din nou.

Măsurile au fost prelungite în așa fel încât restricțiile legate de deplasarea persoanelor din localitățile carantinate, funcționarea restaurantelor și cafenelelor, a firmelor din domeniul jocurilor de noroc și a instituțiilor de spectacole și concerte să poată fi controlate. Dacă numărul cazurilor va fi din ce în ce mai mare, Ilfovul riscă să primească noi măsuri de protecție, chiar în perioada sărbătorilor de iarnă.

În Ilfov, rata de infectare cu coronavirus a crescut considerabil, depășind pragul de 9 cazuri la mia de locuitori. Majoritatea localităților din acest județ sunt carantinate, mai ales cele intens tranzitate. Autoritățile de la Prefectura București a anunțat că se gândesc la un nou set de măsuri luate în colaborare cu județul Ilfov. Cea mai mare parte a ilfovenilor lucrează în București, motiv pentru care măsurile trebuie să fie comune.

Polițiștii au început o serie de controale la sânge. Aceștia îi avertizează pe bucureșteni și pe ilfoveni să respecte măsurile de protecție împotriva coronavirusului. Cei care nu țin cont de reguli riscă amenzi de zeci de mii de lei.