Coronavirusul pune în continuare stăpânire pe județul Ilfov, iar numărul mare al cazurilor de îmbolnăvire a dus la prelungirea restricțiilor din mai multe localități ale județului. Astfel că DSU a decis ca măsura de carantină zonală să se prelungească încă două săptămâni. Măsura este aplicată pentru localitățile Chitila, Ciorogârla, Corbeanca și Măgurele, începând de luni seara, și de marți în Clinceni și Copăceni. Mai mult, autoritățile anunță că măsurile de carantinare pot fi prelungite cu săptămânile, dacă românii nu respectă regulile, iar numărul cazurilor nu va scădea.

Ordinele emise de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat, prevăd prelungirea carantinei de luni de la ora 22:00 până pe 19 aprilie la aceeași oră. La ora actuală, Ilfovul are cea mai mare rată de incidență a îmbolnăvirilor din România. Ilfovul are o rată de infectare de 8,97 cazuri la mia de locuitori și un număr de 40.931 cazuri de îmbolnăvire confirmate de la debutul pandemiei și până în prezent. În ultimele 24 de ore au fost raportate încă 195 de cazuri de îmbolnăvire cu SARS-COV-2.carantina ilfov

carantina ilfovDe altfel, din cea de-a doua zi a săptămânii, măsura de carantină zonală se prelungește cu încă două săptămâni și pentru localitățile Clinceni și Copăceni. În aceste zone, numărul cazurilor nu a înregistrat nicio scădere.

Secretarul de Stat în Ministerul Afacerilor Interne și tot odată șeful Departamentului pentru Situații de Urgență e emis oficial hotărârile care fac referire la prelungirea carantinei. Acestea au intrat în vigoare de marți, de la ora 5.00 pentru Clinceni. Diseară, la 22.00 vor intra în vigoare și pentru Copăceni.

Autoritățile au actualizat lista localităților din Ilfov

Lista localităților din județul Ilfov pentru care a fost instituită măsura de carantină zonală, în vigoare la data de 5 aprilie 2021, ora 22:00 este una foarte mare. Documentul a fost dat publicității de Ministerul Sănătății. Iată ce cuprinde lista:

Lista-localitati-carantinate-la-05.04.2021-ora-22