Măștile de tipul FFP 2, la români greu de găsit sau achiziționate la preșuri astronomice au un gvrad de protecție mult mai mare față de milioane de măști care se găsesc piața mondială. Din acest motiv, acest tip de măști va deveni strict obligatoriu în marea parte a locurilor din Berlin. Anunțul a fost făcut oficial de purtătoare de cuvânt a Senatului berlinez. Mai mult, măsura intră în vigoare chiar de miercuri.  Măştile de protecție vor trebui purtate în mijloacele de transport publice, în cabinetele medicale, spitale, centre de îngrijire, magazine și în toate centrele în care se mai desfășoară activități culturale.

Ce a decis Guvernul din Germania

Germanii au stat și au analizat situația și au concluzionat că măștile clasice chirurgicale nu ar mai asigura o protecție corectă, mai ales în fața noilor tulpini ale coronavirusului. Tulpina britanică, cea sud africană și cea braziliană se extind mult mai repede și provoacă forme severe ale bolii, relatează DPA, citată de Agerpres. Germania este lovită crunt la ora actuală de un al treilea val sever de îmbolnăviri cu noul coronavirus, provocat în mare parte de varianta britanică a virusului.

masca ffp2 obligatorie in germania
masca ffp2 obligatorie in germania

Din acest motiv, autoritățile de la Berlin vor să mențină primii pași de relaxare a lockdownului de la nivel național. În același timp, regulile care au legătură cu testarea de coronavirus sunt din ce în ce mai aspre.

Germania a declarat deja oficial valul trei al pandemiei de coroanavirus. Din acest motiv, Guvernul vrea ca la Berlin să se poarte masca de protecție de tip FFP 2, deoarece aceasta ar fi cea mai bună în limitarea cazurilor de coronavirus cu tulpina britanică. Oamenii nu sunt mulțumiți de această decizie, deoarece masca de acest tip aduce cu ea și alte costuri. Aceasta este mult mai scumpă, comparativ cu cea clasică, chirurgicală, sau nechirurgicală, de unică folosință.