Încă o localitate din România rămâne în carantină pentru două săptămâni

Din cauza numărului mare al cazurilor de coronavirus, s-a prelungit carantina pentru încă două săptămâni, în Clinceni. Decizia este oficială.

Carantină ilfov
Caranatina ilfov

Comuna Clinceni rămâne în carantină. Măsura a fost prelungită cu încă două săptămâni, deoarece rata de îmbolnăvire cu coronavirus nu a scăzut deloc. Mai mult, polițiștii anunță controale la sânge în această perioadă.

La ora actuală sunt peste 26 de localități ilfovene care au fost introduse în carantină. Măsurile de acest gen într-o localitate sunt luate în momentul în care Direcțiile de Sănătate Publică anunță că rata de infectare trece de 6/mia de locuitori. Dacă rata de îmbolnăvire trece de 3/mia de locuitori atunci se intră doar în scenariul roșu. Atunci când cifra se dublează, carantinarea este iminentă.

Prefectura județului Ilfov a transmis că, începând de marți, 23 martie, ora 5.00, măsura carantinei se prelungește cu două săptămâni în cazul comunei Clinceni, cu satele aparținătoare Clinceni, Olteni și Ordoreanu.

Decizia a fost luată imediat ce s-a analizat zona de risc. Direcția de Sănătate Publică a județului Ilfov și Institutului Național de Sănătate Publică și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov au adoptat în ședință extraordinară Hotărârea nr. 47 din 22.03.2021. Este vorba despre documentul oficial care face referire la propunerea prelungirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Clinceni cu satele aparținătoare Clinceni, Olteni și Ordoreanu, județul Ilfov.

Carantină ilfov
Carantină ilfov

Propunerea a fost dată de Prefectură către Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției în vederea emiterii ordinului Comandantului Acțiunii.

Masura ar putea rămâne în vigoare până la data de 6 aprilie. Dacă nici până atunci nu va scădea rata de infectare, atunci se va prelungi din nou carantina.

26 de localități ilfovene, în carantină

Până la această oră autoritățile au inclus în carantină cea mai mare parte a județului Ilfov. Cele mai mari localități au fost puse în carantină. Este vorba despre comuna Clinceni, localitățile Dobroești și Fundeni, orașul Bragadiru, localitățile Chiajna, Dudu, Roșu, localitățile Cornetu, Buda, orașul Otopeni, comuna Berceni, localitățile Brănești, Islaz, Pasărea, Vadu Anei, orașul Popești-Leordeni, localitățile Tunari, Dimieni, comuna Domnești cu satele aparținătoare Domnești și Țegheș, comuna Jilava, orașul Pantelimon și orașul Voluntari.

Sursa foto: arhiva online