Săptămâna începe cu dreptul pentru campania de vaccinare împotriva coronavirusului din România. Luni, încă o tranșă imensă de doze de vaccin produse de gigantul farmaceutic Pfizer / BioNTech urmează să ajungă în țară. Noua tranșă este destul de mare, de 345.150 de doze. Acestea vor fi transportate pe calea aerului și vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Transportul pentru centrele de stocare este asigurat tot de Pfizer/ BioNTech inclusiv pe teritoriul țării noastre. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă. Noile doze de vaccin sunt distribuite în centrele din București și din celelalte județe ale țării, în funcție de cerință și de programările aferente.

pfizer vaccin
pfizer vaccin

Unde vor fi distribuite dozele

-Centrul Național de Stocare București: 98.280 doze;
-Centrul Regional de Depozitare Brașov: 39.780 doze;
-Centrul Regional de Depozitare Cluj: 46.800 doze;
-Centrul Regional de Depozitare Constanța: 38.610 doze;
-Centrul Regional de Depozitare Craiova: 36.270 doze;
-Centrul Regional de Depozitare Iași: 46.800 doze;
-Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 38.610 doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București, anunță Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare împotriva coronavirusului.

De altfel, pe lângă vaccinul produs de Pfizer/ BioNTech, românii mai au la dispoziție alte două vaccinuri: Moderna și Astra Zeneca. Moderna are rapelul la 28 de zile, iar Astra Zeneca Oxford are rapelul la 56 de zile. În România va ajunge și al patrulea vaccin împotriva coronavirusului aprobat de Agenția Mondială a Medicamentelor și Organizația Mondială a Sănătății. Este vorba despre vaccinul produs de Johnson and Johnson. Acesta este singurul care se administrează într-o singură doză. Johnson and Johnson este asemănător celui de la Astra Zeneca.