Vești bune pentru români! Mâine ajunge o nouă tranșă de vaccinuri produse de Pfizer BioNTech. După o perioadă în care România a primit mai puține vaccinuri, acum, cea de-a șaptea tranșă aduce 163.800 de vaccinuri care vor ajunge luni e aeroporturile Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Autoritățile anunță că în măsura în care ajung tot mai multe tranșe în România, continuarea procesului de vaccinare va reveni la normal.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în maximă siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanș.

Cum se vor împărți dozele

-La Centrul Național de Distribuție București: 81.900 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Brașov. Aici sunt programate să ajungă 14.040 doze. Serurile de imunizare vor fi distribuite din totalul dozelor de vaccin alocate Centrului Național de Distribuție București. Transportul va fi executat cu o autospecială a MApN. Aceasta va fi sprijinită de autospeciale ale Jandarmeriei și Poliției, cu respectarea lanțului de frig;

– Centrul Regional de Distribuție Cluj: 12.870 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Constanța: 22.230 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Craiova: 16.380 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Iași: 10.530 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 19.890 doze

transă vaccin pfizer
transă vaccin pfizer

În centrele amplasate pentru vaccinul împotriva coronavirusului se vor folosi dozele primite în nou atranșă, dar și cele care au rămas din celelalte tranșe. Ele vor fi folosite după cum au fost raportate solicitările la Centrul Național de Vaccinare, dar și la centrele regionale pentru depozitarea serurilor. Înregistrările se fac cu ajutorul Direcțiilor de Sănătate Publică de la nivelul fiecărui județ, dar și ale Municipiului București.

Vaccinarea este încă la etapa a doua, acolo unde sunt așteptați să se imunizeze peste 5 milioane de români. Este vorba despre românii cu vârsta de peste 65 de ani, românii din centrele medicale și sociale, angajați și pacienți, angajații din domeniile esențiale, dar și pacienții care prezintă comorbidități.