Meteo 22 februarie. Cum va fi vremea în prima zi a săptămânii

Administrația Națională de Meteorologie a emis buletinul meteo valabil pentru prima zi a săptămânii. Vremea se menține ca în ultimele zile.

meteo
meteo

Meteorologii anunță că și la începutul acestei săptămâni, vremea se menține în continuare ca în ultima perioadă. Valorile termice sunt în creștere. Astfel, procesul de încălzire este într-o schimbare profundă, până la cote neobișnuite pentru această perioadă a anului.

Așadar, vremea deosebit de rece este pe cale să dispară, fiind înlocuită de temperaturi de primăvară în aproape tot teritoriul țării.

Termometrele vor înregistra valori maxime care vor fi cuprinse între 6 și 15 grade, în timp ce minimele vor fi cuprinse între -12 grade în estul Transilvaniei și 7 grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, senin în mare parte a teritoriului. Alocuri, în zonele de sud, est și centru se va înregistra nebulozitate joasă și ceață, și condiții izolat cu burniță. Vântul va sufla slab și moderat, iar presiunea atmosferică se va resimți puternic în zonele sudice.

Cum va fi vremea azi, în București

În Municipiul București,  în următoarele ore, vremea va deveni mult mai ridicată pentru această perioadă a anului. În schimb, meteorologii de la Administrația Națională anunță că noaptea temperatura va fi apropiată de media climatologică.

Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 12-13 grade. Spre seară și pe timpul nopții, vremea se răcește, coborând la  zero-maxim un grad. Presiunea atmosferică este în creștere.

meteo
meteo

Cum va fi vremea marți

Mâine, vremea va fi la fel de frumoasă ca azi. Valorile maxime se vor încadra în general între 9 și 17 grade. Ceața va fi prezentă în cea mai mare parte a teritoriului. Vântul va sufla slab, până la moderat, cu unele intensificări în zonele montane. Termometrele vor înregistra temperaturi minime de -5 grade în nordul Moldovei și în estul Transilvaniei și 5-6 grade în dealurile din Banat și Crișana.

Spre jumătatea săptămânii, există posibilitatea ca ploile să fie din nou prezente în teritoriu. Temperaturile se mențin ridicate până spre finele lunii.