Meteo februarie. Când vine primăvara în România

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru astăzi și pentru următoarele zile. Temperaturi de primăvară în România.

meteo
meteo

Meteorologii anunță vreme frumoasă în perioada următoare, cu temperaturi de primăvară, însă cu schimbări ale valorilor medii. Un val de temperatură ridicată vine în România. Temperaturile ridicate au vor fi simțite cu precădere în zonele de câmpie. Mai mult, meteorologii anunță cote maxime . Meteorologii au anunțat până la 20 de grade Celsius.

Prognoza meteo. Val de căldură în România

Gabriela Băncilă, unul dintre reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie a vorbit în emisiunea “Decisiv”, moderată de Cătălina Porumbel la Antena 3. Aceasta a anunțat un val de căldură care vine în țară în perioada următoare. În unele zone se vor putea înregistra maxime și de 20 de grade.

Gabriela Băncilă a explicat că valul de căldură va dura cel puțin până la sfârșitul acestei săptămâni. Până la jumătatea lunii martie, temperaturile variază între 6 și 19 grade Celsius. Vântul va sufla slab, până la moderat, cu intensificări în zonele montane.

„Acest val de căldură va dura pănă la sfărşitul acestei săptămâni când valorile termice vor mai scădea, dar această scădere a temperaturiilor pe care o estimăm pentru sfârșitul de săptămână nu va fi una care să determine înregistrarea unor temperaturi asemănătoare cu episodul anterior cu vreme foarte rece, ci temperaturi mult mai apropiate de cele normale pentru această perioadă și chiar ușor mai ridicate, respectiv valori termice ca, între 4 și cel mult 10, 12 grade”, a explicat Gabriela Băncilă.

meteo martie
meteo martie

Cum va fi vremea în perioada următoare

Începând de vineri, temperaturile sunt în creștere. Termometrele vor înregistra valori cuprinse între 17 și 19 grade Celsius. Cele mai întâlnite temperaturi crescute vor fi în zonele de sud ale țării și în regiunile de vest. Joi și vineri foarte  se anunță temperaturi în jurul a 20 de grade Celsius. Mai ridicate vor fi valorile în zona dealurilor de Vest. Vineri este posibil să se înregistreze valori peste 20 de grade Celsius. Pe timpul nopții, valorile se vor menține pozitive.

Temperaturi de primăvară în România

Gabriela Băncilă, reprezentant al Administrației Naționale de Meteorologie a anunțat că primăvara ar putea veni doar de la începutul lunii martie. Vremea va fi caldă, cu episoade de instabilitate atmosferică. Precipitațiile vor fi prezente în teritoriu în primele trei săptămâni ale lunii. Cantitățile de precipitații se vor menține în normalul acestei perioade.Vântul va sufla slab, până la moderat cu intensificări în partea de vest.