Moarte suspectă la Iași. Un bebeluș a murit subit

Un copil de doar o lună a murit în condiții șocante. Copilul a decedat când nimeni nu se aștepta.

bebelus mort iasi
bebelus mort iasi

Situație de-a dreptul hilară în județul Iași. Un copil de doar o lună a murit brusc. Totul a pornit după ce bebelușul a intrat, dintr-o dată, în stop cardiac. Nimeni nu știe ce s-a întâmplat

Cum s-a întâmplat totul

Micuțul, de doar o lună a intrat în stop cardiac și murit, duminică. Evenimentul tragic s-a petrecut în județul Iași. Medicii iau în calcul sindromul morții subite a sugarului, anunță Mediafax. Nici până în acest moment, nu se poate ști de ce a murit copilul.

Părinții au cerut ajutor medicilor la numărul de urgență 112. Elicopterul SMURD a fost solicitat în localitatea Slobozia Voinești din județul Iași. Medicii trebuiau să intervină rapid la un bebeluș de 1 lună intrat în stop cardiac.

bebelus mort iasi
bebelus mort iasi

Din păcate pentru micuț, eforturile medicilor au fost în zadar. Bebelușul nu a rapuns maneverelor de resuscitare. Medicii nu au putut decât să constate decesul și să îl anunțe oficial.

Ce declară medicii implicați în acest caz

Potrivit datelor oferite de profesorul doctor Diana Cimpoeșu, medic la UPU SMURD Iași, primele informații arată că bebelușul nu era bolnav și nu avea nicio formă de comorbiditate sau problemă în corp. fiind alăptat normal duminică dimineața. Totul părea bine, când, dintr-o dată, bebelușul a început să se simtă rău. Medicii participă alături de polițiști la o anchetă. Aceștia urmează să afle, în urma necropsiei, care sunt cauzele reale ale decesului și dacă cineva se face vinovat.

Moarte subită a bebelușului?

În acest context, medicii care se ocupă de caz iau în calcul ca bebelușul să fi murit din cauza sindromului morții subite a sugarului. Acesta este un sindrom rar întâlnit, care din păcate face victime pe viață.

Reamintim că un alt bebeluș a murit zilele trecute în ambulanță. Acesta ar fi făcut tot stop cardiac.

sursă foto : sugestiv / arhivă online