Dacă anul trecut, Evaluările din sistemul de învățământ s-au desfășurat cu greutate din cauza măsurilor date de autorități, iată că nici anul acesta nu va diferit. Evaluările Naționale și Bacalaureatul se vor organiza după o serie de măsuri date cu scopul de a se limita numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus din școli. La Evaluările Naționale, elevii vor avea o surpriză neplăcută.

Spre exemplu, pentru simulări, primele verificări importante pe care le vor avea de susținut elevii, aceștia nu vor sta în aceeași clasă. Verificările se vor da pentru elevii din clasele a VIII-a şi XII-a. Mai excat, elevii vor fi aşezaţi unul câte unul în bancă, în ordine alfabetică.

Măsura se va aplica tocmai pentru a menţine normele de protecţie a sănătăţii şi de distanţare a elevilor.

Documentul a fost trimis de Ministerul Educaţiei către unităţile de învăţământ. Și la Bacalaureat se va ține cont de acest lucru. În clase vor fi foarte puțini elevi, iar băncile vor fi așezate la o distanță foarte mică.

Evaluări naționale
Evaluări naționale

Masca de protecție împotriva coronavirusului rămâne obligatorie atât pentru elevi, cât și pentru personalul auxiliar și neauxiliar prezent în incinta instituției de învățământ. Elevii vor intra pe un culoar și vor ieși pe altul, astfel nu se vor forma cozi și nici grupuri.

Elevii nu mai susțin teze

Tot ca o măsură luată pe timp de pandemie, elevii nu vor mai susține tezele în acest an. Aceștia vor avea mediile încheiate fără teză. Măsura a fost luată din cauza numărului mare de școli care au fost nevoite să se întoarcă la învățământul online.

Cât despre universități, alegerea legată de examene revine fiecărei instituții în parte. În aproape toată țara s-a decis continuarea, în regim online, a orelor de curs. Cu toate acestea însă, sunt universități care ar vrea ca măcar sesiunea din vară să o susțină fizic.