Premierul Orban a făcut declarații care au zguduit scena politică. Acesta anunță că în moment ce va fi înscris pentru un nou mandat de președinte al Partidului Național Liberal vrea să se înscrie și în lupta directă pentru funcția de președinte al României.

Orban vrea să fie președinte

Ludovic Orban, actual lider al Partidului Național Liberal a explicat că este conștient de faptul că, odată cu candidatura pentru un nou mandat la șefia partidului, trebuie să ia foarte în serios şi candidatura la preşedinţia României.

Sunt conştient de faptul că, odată înscris în lupta pentru un nou mandat de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, odată cu acest mandat, trebuie să iau în calcul şi candidatura la Preşedinţia României, pentru că preşedintele Partidului Naţional Liberal va trebui să intre în lupta pentru alegerile prezidenţiale din 2024. Sigur, pe de altă parte, sunt un om care am în vedere toate alternativele, în politică e bine să ai o gândire strategică”, a declarat Ludovic Orban marți seară la Kanal D, potrivit G4Media.

ludovic orban
ludovic orban

Liderul liberal a mai explicat că ia în calcul mai multe posibilități prin care partidul său să iasă câștigător la alegerile din 2024. Acesta își propune să găsească o persoană care să fie clar câștigătoare a funcției de președinte. Dacă nu va găsi, chiar el se gândește să intre în lupta pentru cea mai râvnită funcție din scena politică.

Astăzi a fost pentru prima dată când fostul premier Orban a transmis oficial că are aceste planuri. Cel mai probabil, liderul Partidului Național Liberal va anunța poziția sa față de alegeri în anul 2024. Momentan, acesta se axează pe conducerea partidului, mai ales după ce Guvernul a fost preluat de Florin Cîțu, fostul ministru de Finanțe.

Se anunță alegeri istorice

În lupta pentru alegerile din 2024 se vor înscrie mai mulți politicieni din partea USR, AUR și PSD. Cel mai probabil, din partea PSD va candida Marcel Colacu. Surse din interiorul partidului susțin că există posibilitatea ca Liviu Dragnea să vrea să intre în partid din nou după ce va ieși din închisoare. Dacă s-ar întâmpla acest lucru, fostul baron PSD ar râvni mai mult ca sigur la funcția de președinte. La ultimele alegeri puternice, președintele Klaus Iohannis a purtat lupta supremă cu PSD, prin Viorica Dăncilă. Cei doi au ajuns în turul II, însă Iohannis a câștigat mandatul, fără drept de apel.