Pfizer /BioNTech a livrat o nouă tranșă de vaccinuri în România. A șasea tranșă va ajunge în prima zi a săptămânii. Este vorba despre 92.430 de doze. Reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea au făcut anunțul oficial.

Astfel, peste 90.000 de doze de vaccin sunt livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.  Acestea au transportul asigurat și vor fi preluate și transportate la centrele regionale de stocare. Transportul este asigurat de firma Pfizer /BioNTech.

Vaccin coronavirus
Vaccin coronavirus

Dozele vor fi distribuite în felul următor

-Centrul Regional de Distribuție București: 35.100 doze
-Centrul Regional de Distribuție Brașov: 11.700 doze
-Centrul Regional de Distribuție Cluj: 10.530 doze
-Centrul Regional de Distribuție Constanța: 9.360 doze
-Centrul Regional de Distribuție Craiova: 7.020 doze
-Centrul Regional de Distribuție Iași: 11.700 doze
-Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 7.020 doze

Specialiștii în Sănătate Publică au explicat că dozele din tranșă actuală se vor adăuga celor care au rămas din celelalte doze. Acestea au fost livrate în funcție de cerințele DSP-urilor și de programările făcute până în prezent.

Următoarea tranșă de vaccin ar fi planificată sa ajungă în România și marți, 26 ianuarie, iar la acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

Este nevoie de tot mai multe doze de vaccin, deoarcee pe data de 15 ianuarie a debutat Etapa a II-a a campaniei de vaccinare din România. Noua etapă de vaccinare este destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum și personalului-cheie care desfășoară activități în domenii esențiale. Până acum s-au programat doar  840.000 de persoane, în contextul în care sunt așteptați la imunizare peste 5.5 milioane de români, doar în această campanie.

De la debutul campaniei de vaccinare,de pe data de 27 decembrie 2020, au fost vaccinate împotriva coronavirusului 406.006 de persoane. Dintre acestea, 393.127 cu o doză și 12.879 cu două doze. Din numărul total al persoanelor vaccinate au fost înregistrate 1.124 de reacții adverse.