Vești triste pentru o categorie de români! Partidul Național Liberal face anunțul zilei. O serie de pensii urmează să fie anulat. Partidele politice au căzut de acord.

Anunțul a fost făcut chiar de președintele partidului Liberal, fostul premier, Ludovic Orban. Conform celor spuse de acesta, politicienii PNL au hotărât în Biroul Politic să sprijine în unanimitate adoptarea legii legate de pensiile speciale. Este vorba despre legea prin care senatorii și deputații nu vor mai primi pensii speciale.

De altfel, fostul premier a mai explicat faptul că atunci când se va introduce acest proiect de lege în dezbaterea Camerelor reunite ale Parlamentului, PNL va vota în unanimitate  ”pentru”. orban susține că  Partidul Național Liberal a decis în unanimitate în biroul politic susținerea proiectului de lege care modifică statutul deputaților și senatorilor prin care se desființează pensiile speciale ale parlamentarilor.

USR sprijină PNL

În același timp, Ludovic Orban a mai explicat că partidul său a lansat un proiect de lege pentru desființarea pensiilor speciale încă din legislatura trecută. Și USR-PLUS a depus un proiect, însă acesta nu ar fi fost înaintat de Partidul Social Democrat, pe vremea în care era la putere.

orban
orban

Premierul Orban susține că PSD a introdus pensiile speciale pentru parlamentari, deoarece social democrații aveau majoritate în Parlament. Pe vremea aceea, Partidul Național Liberal a votat împotriva modificării legii legate de statutul senatorilor și deputaților.

De partea cealaltă, UDMR-ul susține cu desăvârșire eliminarea pensiilor speciale. Vicepremierul Kelemen Hunor a explicat ieri că UDMR sprijină în unanimitate eliminarea tuturor pensiilor speciale, nu pentru o categorie de angajați.

„Nu există ”în special pentru parlamentari” și ”în special pentru alții”. Ori eliminăm toate pensiile, fiindcă toți suntem egali, ori nu eliminăm nimic. Deci, noi suntem pentru a elimina toate pensiile speciale”, a declarat Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor a mai fost întrebat de ce părere are în legătură cu pensiile magistraților, mai ales că CCR a dat o decizie finală în acest sens. Și pentru aceștia, dar și pentru toți bugetarii, Kelemen Hunor susține că trebuie să nu mai existe pensii speciale. El consideră aceste venituri o „bătaie de joc a banilor publici”.