Raed Arafat, primele declarații după riscul de incendiu de la „Marius Nasta”

Ultimă oră! Raed Arafat a dat declarații despre situația alarmantă produsă aseară la Institutul „Marius Nasta”.

raed arafat
raed arafat

Românii sunt extrem de îngrijorați din cauza numărului mare al incendiilor din spitalele din România. Pacienții care ajung în unitățile spitalicești se tem foarte mult că vor arde de vii. Teama oamenilor vine după nenumărate incendii care au avut loc în ultima perioadă la spitalele din țară. Doar în ultimele luni, incendiul de la Piatra Neamț și incendiul de la „Matei Balș” au ucis pacienți nevinovați care venise să se vindece de coronavirus, dar au murit mistuiți de flăcări și înecați cu fum. Aseară, un nou incendiu era să izbucnească la Institutul „Marius Nasta” din București. Din fericire, pompierii au intervenit rapid. În această dimineață, Raed Arafat a făcut publice noi declarații legate de situația de la institut.

Ce declară Raed Arafat

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență și secretatul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat a ieșit public cu noi declarații la primele ore ale acestei dimineți. Acesta a vorbit despre ce s-a întâmplat cu adevărat la Institutul Marius Nasta din Capitală și care este părerea sa.

incendiu marius nasta
incendiu marius nasta

„A pornit un generator. Fumul care a ieșit de la eșapament plus aerul care circula de la tir care e cald și când iese produce aburi sau condens. Deci astea au fost problemele. Șapte pacienți erau, dar oricum au fost evacuați pentru siguranță. Astăzi va fi verificat din nou de către pompieri la lumina zilei”, a declarat Raed Arafat.

Reamintim că un incendiu a fost anunțat în seara de duminică pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă  de la Institutul Marius Nasta. Pe secție erau internați șapte pacienți bolnavi de coronavirus. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență, un ventilator extern a scos fum și mai multe echipaje de intervenție s-au deplasat la unitatea medicală. Pacienții erau ventilați non invaziv, doar că aveau  forme severe” ale bolii. Ei au fost transferați rapid la alt spital.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a explicat că din fericire nu a fost un incendiu ci a fost doar un  incident minor. Cu toate acestea, medicii au avut parte de o ”sperietură mare”. Din fericire, niciun cadru medical și nici un pacient nu au fost intoxicați cu fum sau afectați de vreun atac de panică.