Rata de îmbolnăvire cu coronavirus a crescut în România! Bilanț actual

Ultimă oră! Grupul de Comunicare Strategică anunță o creștere a ratei de infectare cu coronavirus, în România.

gcs
gcs

Rata de infectare crește la 15,9%, pe teritoriul țării. Potrivit autorităților, numai 100.000 de teste  au fost făcute de ieri și până astăzi. În schimb, numărul cazurilor de îmbolnăvire a scăzut, comparativ cu ultimele zile.

De duminică și până luni au fost raportate 1.634 de cazuri noi din 10.255 de teste efectuate, PCR și teste rapide. Grupul de Comunicare Strategică anunță că până astăzi, 22 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 781.329 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Din numărul total, 725.526 de pacienți au fost declarați vindecați.

Potrivit ultimelor testări realizate la nivelul întregii țări, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.634 cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus.  Acestea sunt cazuri care anterior nu au mai avut confirmat un test pozitiv de coronavirus.

incidenta cazurilor de covid
incidenta cazurilor de covid

Coeficientul ratei de infectare din ultimele două săptămâni, raportată la 1.000 de locuitori a fost calculată prin Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și în toate județele. Astăzi, singurul județ aflat în care rata de îmbolnăvire este peste medie este Timișul. Județul are o rată cumulată de 4,03/mia de locuitori.

România, tot mai aproape de 20.000 de decese

Până astăzi, 19.894 de persoane diagnosticate cu infecție cu coronavirus au pierdut lupta cu viața. De ieri și până astăzi au fost raportate 47 de decese. Este vorba despre 31 bărbați și 16 femei, pacienți internați în spitalele suport covid din România.

Grupul de Comunicare Strategică anunță că 46 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 1 pacient care a murit nu avea nicio boală care să îi provoace moartea.

Până astăzi, numărul românilor internați în spitalele suport covid, este de 7.461. Din numărul total,  972 pacienți sunt internați pe secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă.

Românii încă se mai testează, însă nu atât de mulțumitor pentru autorități. Este recomandată testarea în masă, pentru a putea depista mai rapid cazurile de coronavirus. Până astăzi, 5.881.162 de teste Real Time-PCR și 253.442 de teste rapide antigenice au fost efectuate pe teritoriul țării. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 6.279 de teste Real Time -PCR, dintre care 4.360 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.919 la cerere. Pe lângă acestea se afaugă și 3.976 teste rapide antigenice.