Reacții severe la vaccinul împotriva coronavirusului, în România! Ce s-a întâmplat cu persoana care s-a vaccinat

Medicii au dat alerta! În România a fost înregistrată azi prima reacție severă la vaccinul de coronavirus.

efecte adverse vaccin
efecte adverse vaccin

În România a apărut și un efect advers sever după vaccinare împotriva coronavirusului. Este vorba despre cazul unui român care s-a vaccinat în ultimele 24 de ore împotriva coronavirusului. Acesta a avut o reacție severă în urma vaccinării. În aceste momente, persoana se află sub supraveghere medicală. Inițial, în primele 15 minute, bărbatul nu dădea semne că viața să va fi pusă în pericol.

Ce transmit autoritățile

Grupul de Comunicare Strategică a vorbit despre această situație. Reprezentanții Ministerului Sănătății au transmis care este starea pacientului. Se pare că acesta se afla la rapel.

Din informațiile pe care le deținem la acest moment, persoana respectivă s-a prezentat pentru primirea celei de a doua doze de vaccin. Persoana este cunoscută cu multiple afecțiuni cronice, făcea și dializă. Starea de sănătate s-a alterat, ulterior, în timpul ședinței de dializă. La acest moment se afla sub supraveghere medicală”, transmite GCS.

Momentan, nu se știe dacă viața pacientului care s-a prezentat la rapel este pusă în pericol. Rămâne de văzut cum va evolua starea sa de sănătate.

efecte adverse vaccin
efecte adverse vaccin

Conform raportării oficiale a medicilor, în ultimele 24 de ore au fost 200 de reacții comune și minore la vaccinare. Din numărul total, 18 sunt reacții de tip local și 182 reprezintă reacții generale. Mai mult, 15 reacții sunt în curs de investigare, inclusiv cea severă, precizează specialiștii în Sănătate Publică.

De altfel, atât la vaccinul Pfizer, cât și la Moderna, cele mai întâlnite reacții adverse sunt temperatura, oboseala, durerile de cap, frisoanele sau durere în locul în care a fost administrat vaccinul. Cel mai comun efect advers de după vaccinul împotriva coronavirusului este durere locală în locul vaccinării. Au mai fost pacienți care au simțit semi paralizie la nivelul feței, tensiune arterială, dureri mai puternice de cap.

La Astra Zeneca, cei mai mulți pacienți au raportat dureri severe de cap care au durat și 24 de ore, frisoane, stări de greață, răceală, dureri musculare și dureri ale încheieturilor. În toate aceste cazuri, românii care simt efectele adverse când nu sunt supravegheați trebuie să ia legătura urgentă cu mediul de familie. Aceștia vor putea raporta și în platformă reacțiile adverse. Mai mult, pentru cei care se vaccinează, este important de știut că vor fi supravegheați primele 15 minute.