Este sezonul pasionaților de munte și de sporturile de iarnă, însă pandemia de coronavirus schimbă regulile. Raed Arafat a ieșit public cu noi declarații legate de cum se va desfășura activitatea pe pârtiile de schi din România.

Din cauză că numărul cazurilor de SARS-COV-2 nu slăbește România, autoritățile au fost nevoite să prelungească starea de alertă cu încă 30 de zile. Din acest motiv, românii vor avea de respectat, în continuare, o serie de restricții pentru activitățile din locurile publice.

O nouă regulă impusă de șeful DSU face referire la cum se vor desfășura activitățile pe pârtiile de schi din România, având în vedere că a nins și stațiunile montane sunt la mare căutare.

Ce se întâmplă cu pârtiile de schi

Potrivit lui Arafat, pârtiile de schi vor fi deschise în această iarnă. Cu toate acestea, schiorii și pasionații de munte nu scapă de regulile de protecție împotriva coronavirusului. Masca de protecție rămâne obligatorie. De altfel, distanțarea socială va fi de minim doi metri, atât în interior, cât și în exterior.

În primul rând, dacă o telecabină are capacitatea de a transporta 20 de persoane, atunci numărul acestora va fi redus la 10. Indiferent de capacitatea acestor mijloace de deplasare montană, numărul se va reduce la jumătate, pentru a limita răspândirea virusului,

În schimb, o veste bună vine pentru români. Teleschiurile și telescaunele vor continua la fel ca și în alți ani. Aici, potrivit autorităților, se pare că nu există riscul prea mare de infectare cu coronavirus. Și în restaurantele, cafenelele, SPA-urile, sălile de fitness și celelalte centre de relaxare din stațiunile montane se vor lovi de noi restricții.

Reguli noi! Ce îi așteaptă pe românii care vor să meargă la schi
Reguli noi! Ce îi așteaptă pe românii care vor să meargă la schi

Pandemia de coronavirus doboară România

Grupul de Comunicare Strategică arată că, până astăzi, 12 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 551.900 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Din numărul total, 451.477 persoane au primit a doua șansă la viață și au fost vindecate.

Zilnic, România înregistrează peste 6-7.000 de cazuri de coronavirus. Din acest motiv, autoritățile impun tot mai multe reguli de protecție pentru a putea face față acestui val doi al pandemiei. De altfel, peste 13.000 de pacienți au pierdut lupta cu virusul, în ciuda eforturilor depuse de medici.