Încă cinci localități din județul Ilfov vor intra în carantină. Aproape toate localitățile intens tranzitate din acest județ sunt incluse în carantină din cauza evoluției cazurilor de coronavirus.

Decizia intră în vigoare la 22.00

În acest sens, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a decis intrarea în carantină a mai multor localități. Localitatea ilfoveană Cernica și satele sale intră în carantină pentru o perioadă de două săptămâni. Măsura intră în vigoare începând cu data de 01 aprilie, de la ora 22:00, anunță Prefectura Ilfov.

carantina ilfov
carantina ilfov

Decizia a fost luată în urma analizei de risc efectuată de către Direcția de Sănătate Publică a județului Ilfov. Ulterior, Institutul Național de Sănătate Publică a dat aviz favorabil acestei decizii. Așadar, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov au adoptat în ședință extraordinară Hotărârea nr. 63 din 31.03.2021. Este vorba despre documentul oficial care face referire  la propunerea instituirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Cernica, cu satele aparținătoare Cernica, Bălăceanca, Căldăraru, Poșta și Tânganu, județul Ilfov.

De altfel, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a dat oficial ordinul pentru instituirea măsurii de carantină zonală pentru comuna Cernica începând cu data de 01 aprilie, ora 22:00, pentru o perioadă de două săptămâni, până pe data de 15 aprilie. Dacă numărul cazurilor nu scade, există riscul ca măsurile acestea să fie prelungite.

Ilfovul are cea mai mare rată de îmbolnăvire

Cu o rată de infectare de 9,45 cazuri la mia de locuitori, judeţul Ilfov are cea mai mare incidenţă de infectare cu COVID-19 din țară. Aici, rata de incidență continuă să crească alaramant. În ciuda faptului că majoritatea localităților se află în carantină faptul că cea mai mare parte a ilfovenilor lucrează în București, iar în Capitală regulile se ignoră ca în codru. Autoritățile se gândesc la impunerea altor măsuri dacă numărul va continua să crească la fel de mult ca în ultimele zile.