Nici pandemia nu oprește democrația, spun criticii. Schimbările din scena politică se produc din ce în ce mai mult. În această seară, o nouă mutare a Guvernului condus de Floriin Cîțu a uimit românii. Horațiu Moldovan a fost înlocuit din funcție cu o altă persoană. Numirea acesteia s-a făcut deja în Monitorul Oficial al României.

O nouă demitere în Guvern

Horațiu Moldovan a fost demis, fără drept de apel. Acesta nu mai este secretar de stat în Ministerul Sănătății. Decizia a fost luată de premierul Florin Cîțu. Tot acesta a decis de câteva ore că trebuie eliberată din funcția de consilier onorific și actrița Manuela Hărăbor.

Horatiu moldovan
Horațiu Moldovan

Cine îl înlocuiește pe Moldovan

Premierul s-a gândit rapid la toate. În locul lui Horațiu Moldovan, eliberat oficial din funcția de secretar de stat, a fost pus altcineva. Persoana a fost numită printr-o nouă decizie a premierului Florin Cîțu. Hotărârea a fost deja ublicată în Monitorul Oficial. Cea care îl înlocuiește pe Horațiu Moldovan la Ministerul Sănătății este Monica Emanuela Althamer. Aceasta a fost propusă de USR pentru funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, relatează site-ul „news”. Surse din scena politică susțin că mutarea este una bună. Se pare că în ultimul timp, Horațiu Moldovan nu a reușit să atragă de partea sa prea mulți colegi din Guvern. Acesta a fost demis fără a mai avea vreo șansă să se întoarcă pe o astfel de funcție.

Atac la consilierii onorifici

În același timp, trei consilieri onorifici ai premierului au rămas fără această calitate primită oficial, în anii trecuți. Premierul Cîțu a decis și ridicarea titlurilor onorificile ale acestor trei persoane. Hotărârile semnate acum de premierul Cîţu  aduc încetarea calităţii de consilier onorific al prim-ministrului în cazul a trei persoane. Este vorba despre Cristian Nevzoreanu,  Manuela Hărăbor şi Mădălinei Carmen Hristu. Toți își pierd funcția primită.