Schimbări majore în Guvern! Horațiu Moldovan tocmai a fost demis

Seară cu schimbări majore în Guvernul Cîțu. Horațiu Moldovan a fost eliberat din funcție și înlocuit.

Horațiu Moldovan
Horațiu Moldovan

Nici pandemia nu oprește democrația, spun criticii. Schimbările din scena politică se produc din ce în ce mai mult. În această seară, o nouă mutare a Guvernului condus de Floriin Cîțu a uimit românii. Horațiu Moldovan a fost înlocuit din funcție cu o altă persoană. Numirea acesteia s-a făcut deja în Monitorul Oficial al României.

O nouă demitere în Guvern

Horațiu Moldovan a fost demis, fără drept de apel. Acesta nu mai este secretar de stat în Ministerul Sănătății. Decizia a fost luată de premierul Florin Cîțu. Tot acesta a decis de câteva ore că trebuie eliberată din funcția de consilier onorific și actrița Manuela Hărăbor.

Horatiu moldovan
Horațiu Moldovan

Cine îl înlocuiește pe Moldovan

Premierul s-a gândit rapid la toate. În locul lui Horațiu Moldovan, eliberat oficial din funcția de secretar de stat, a fost pus altcineva. Persoana a fost numită printr-o nouă decizie a premierului Florin Cîțu. Hotărârea a fost deja ublicată în Monitorul Oficial. Cea care îl înlocuiește pe Horațiu Moldovan la Ministerul Sănătății este Monica Emanuela Althamer. Aceasta a fost propusă de USR pentru funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, relatează site-ul „news”. Surse din scena politică susțin că mutarea este una bună. Se pare că în ultimul timp, Horațiu Moldovan nu a reușit să atragă de partea sa prea mulți colegi din Guvern. Acesta a fost demis fără a mai avea vreo șansă să se întoarcă pe o astfel de funcție.

Atac la consilierii onorifici

În același timp, trei consilieri onorifici ai premierului au rămas fără această calitate primită oficial, în anii trecuți. Premierul Cîțu a decis și ridicarea titlurilor onorificile ale acestor trei persoane. Hotărârile semnate acum de premierul Cîţu  aduc încetarea calităţii de consilier onorific al prim-ministrului în cazul a trei persoane. Este vorba despre Cristian Nevzoreanu,  Manuela Hărăbor şi Mădălinei Carmen Hristu. Toți își pierd funcția primită.