Sunt vești bune pentru românii care vor să se vaccineze împotriva coronavirusului, dar care încă nu au prins un loc liber. Doar în următoarele zile vor fi 12 noi cabinete de vaccinare cu Moderna care se deschid în țară și care vor avea o capacitate foarte mare.

Autoritățile anunță astfel încă 12 noi cabinete pentru vaccinare cu serul produs de Moderna care vor fi deschise începând de azi. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu.

vaccin-coronavirus
vaccin-coronavirus

Astfel, vom ajunge la 89 de fluxuri pentru acest tip de vaccin. Ele au fost adăugate în platforma #RoVaccinare din 2 aprilie, iar până la ora 16:00 au fost programate 4.993 persoane doar pentru aceste cabinete noi”, a declarat Andrei Baciu, într-o postare publicată pe Facebook.

Iată în ce județe se deschid noile centre

Județele în care se vor deschide noile centre de vaccinare împotriva coronavirusului cu ajutorul vaccinului Moderna sunt Buzău (1 cabinet), Cluj (2 cabinete), Dolj (1), Ialomița (2), Mureș (1), Prahova (1), Sălaj (1), Teleorman (1), Tulcea (2).

Până la ora actuală, potrivit specialiștilor în Sănătate Publică, un număr de 8.350 de cetățeni români s-au înscris pe lista de așteptare a acestor noi cabinete. Din numărul total, 6.159 de persoane au fost notificate, iar restul au fost programate, conform secretarului de stat din Ministerul Sănătății. Acesta a mai explicat pentru români  că peste 5.000 de persoane vor putea fi vaccinate săptămânal doar în aceste cabinete. Noile cabinete au fost calculate cu o capacitate mai mare.

În România, în lunile aprilie și mai pornește în forță campania de vaccinare. Peste opt milioane de doze de vaccin ajung în țară în aceste două luni. Românii se vor putea folosi în continuare de Astra Zeneca Oxford, de Moderna, Pfizer/ BioNTech. Ca o noutate a lunii aprilie este și vaccinul produs de Johnson and Johnson. Acesta va ajunge în România după jumătatea lunii aprilie. Este singurul vaccin care va fi administrat într-o singură doză.