Toți românii trebuie să știe. O țară din UE înăsprește toate restricțiile

Din cauza pandemiei de coronavirus, Franța a luat decizia de a înăspri restricțiile de protecție împotriva virusului, pe Coasta de Azur.

franta masuri relaxare
franta masuri relaxare

Franța ia decizii drastice, din cauza luptei pe care o duce cu pandemia de coronavirus. Restricțiile vor fi impuse pe Coasta de Azur pentru weekend-uri. Decizia a fost luată în regim de urgență din cauza numărului deosebit de mare al cazurilor de coronavirus în departamentul Alpes-Maritimes. Anunțul a fost făcut astăzi de autoritățile locale, conform AFP și DPA.

Ce-i așteaptă pe localnici, dar mai ales pe turiști

În următoarele două săptămâni, pe timp de weekend, autoritățile au introdus în carantină toată regiunea urbană de pe coastă. Anunțul a fost făcut de prefectul Bernard Gonzalez. Așadar, aproape 90% dintre locuitorii regiunii vor putea să iasă din casă doar cu declarație și doar dacă au motive întemeiate. Cei din zonă vor putea ieși din locuințe pentru mersul la medic sau pentru cumpărături în regim de urgență. Pentru cei care vor să se plimbe sau să practice exerciții fizice, acestea vor fi permise doar o oră. Mai mult, oamenii nu au voie să se îndepărteze prea mult de locuință.

franta masuri relaxare
franta masuri relaxare

De altfel, în același context, Riviera Franceză a decis ca masca de protecție împotriva coronavirusului să fie purtată în toate spațiile publice. Ea va fi utilizată în continuare, atât în interior, cât și în exterior. Mai mult, consumul de băuturi alcoolice este strict interzis în spațiile publice.

Magazinele care au o suprafață mai mare de 5.000 de metri pătrați vor trebui să fie închise. Excepție de la această regulă o fac farmaciile de orice dimensiune și supermarketurile destinate alimentelor. Mall-urile și restul magazinelor sunt închise.

Conform celor spuse de Gonzalez, situația legată de pandemia de coronavirus în regiunea apropiată de frontiera cu Italia s-a deteriorat de puțin timp. Autoritățile se gândesc ca nu cumva cazurile să vină de la italieni.

Rata incidenței de îmbolnăvire la 100.000 de persoane pentru o perioadă de o săptămână este în prezent de 588, de trei ori mai mare decât rata națională. Mai grav este că și în Franța, varianta tulpinei de coronavirus a devenit extrem de răspândită.

Franța este afectată grav de pandemie. De la debutul bolii în această țară și până în prezent au fost înregistrate 3,6 milioane de persoane infectate şi 84.000 de decese cauzate de noul coronavirus.