Tulpina britanică, iminentă în România. Medicii anunță valul trei al pandemiei

Secretarul de stat Andreea Moldovan a vorbit despre pericolul reprezentat de tulpina britanică în România. Valul trei este aproape.

tulpina britanica val trei
tulpina britanica val trei

Medicul Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii a ieșit public cu noi declarații. Aceasta a explicat că autorităţile iau în calcul un al treilea val al epidemiei în România. Acesta ar putea fi cauzat de tulpina britanică de coronavirus. Aceasta este mult mai periculoasă, deoarece se transmite mai repede. Mai mult, rata de mortalitate este mai mare la această tulpină.

Un val 3 al pandemiei este iminent

Medicul Andreea Moldovan a explocat că autorităţile poartă discuţii în fiecare zi şi sunt gata să stabilească un nou plan pentru a se putea „replia foarte repede” în cazul unei creşteri a numărului de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2. România se așteaptă la o izbucnire a pandemiei de coronavirus în condiţiile apariţiei de noi tulpini britanice, dar și a tulpinii sud africane.

Tulpina din Marea Britanie are câteva particularităţi. În principal cea care vizează copiii, având o rată mai mare de transmitere şi de contagiozitate la această grupă de persoane, deci automat deja avem un plus de grijă din punctul acesta de vedere. De asemenea rapiditatea cu care ea se extinde în toate celelalte ţări ar trebui să ne dea şi nouă de gândit. Avem plan de rezervă pentru această creştere pentru că ne gândim că e foarte posibil să apară şi un val trei şi la noi”, a declarat Andreea Moldovan duminică după amiază, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

tulpina britanica val trei
tulpina britanica val trei

Românii refuză să respecte regulile

Mai mult, secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii este de părere că e incredibil cum unii oameni acceptă să organizeze sau să fie prezente la evenimente cu un  număr mare de participanți. Aceasta se declară uimită de modul în care românii aleg să nu creadă în pandemie și nu respectă regulile.

Secretul de stat le transmite românilor să analizeze mai mult ultimul an. În aceste luni s-au îmbolnăvit milioane de oameni, au murit foarte multe persoane nevinovate și altele se luptă pentru viața lor. Din acest motiv, măsurile ar trebui luate în continuare, dar și respectate de români.

Pe teritoriul țării au fost deja confirmate mai multe cazuri de îmbolnăvire cu noua tulpină britanică de coronavirus. Ce este cel mai grav este faptul că tulpina nu a fost identificată la persoane care aveau legătură unele cu altele. Se pare că românii care s-au îmbolnăvit cu noua variantă a coronavirusului sunt din zone diferite și nu au avut contact unii cu alții. Mai mult, o parte dintre aceștia nici măcar nu au ieșit din țară și nu s-au întâlnit cu persoane venite din străinătate.