Ultimă oră! Când ajunge vaccinul Johnson & Johnson în România

Singurul vaccin aprobat de Uniunea Europeană, într-o singură doză, va ajunge și în România.

johnson vaccin
johnson vaccin

Campania de vaccinare împotriva coronavirusului din România se va putea folosi de patru vaccinuri, în loc de trei, câte sunt în prezent. Un nou ser de imunizare împotriva coronavirusului este gata să ajungă și în țara noastră.

Vaccinul de la Johnson&Johnson ar fi programat să ajungă în România la jumătatea lunii aprilie. Cu toate acestea însă, vaccinul nu vine în doze mari, din prima. Prima tranşă va avea doar câteva zeci de mii de doze. Anunțul a fost făcut oficial de coordonatorul campaniei de vaccinare, colonelul  doctor Valeriu Gheorghiţă. Pentru că este administrat într-o singură doză, acest vaccin produs de Johnson se pretează mai mult centrelor mobile.

Valeriu Gheorghiţă a explicat, în cursul zilei de azi, în conferinţă de presă, că vaccinul Johnson&Johnson va ajunge în România cel mai probabil în a doua jumătate a lunii aprilie. Va fi nevoie de acesta în campania de vaccinare, mai ales că a debutat și etapa a III-a, cea destinată întregii populații. Astfel, românii se vor putea vaccina cu Astra Zeneca, Johnson and Johnson, Pfizer și Moderna.

În a doua jumătate a lunii aprilie dacă nu mă înşel ar trebui să primim probabil prima tranşă. Nu este una consistentă, probabil că vom primi câteva zeci de mii de doze. Reamintesc faptul că se administrează într-o singură doză, deci schema de vaccinare este simplificată. Din acest motiv nu au fost luate decizii finale vizavi de categoria de persoane eligibile. Ţinând cont de faptul că este un vaccin recomandat tuturor celor cu vârsta de peste 18 ani şi care nu au contraindicaţii cunoscute, vom vedea care va fi strategia prin care vom folosi acest tip de vaccin”, a spus dr. Gheorghiţă, potrivit Mediafax.

johnson vaccin
johnson vaccin

Vaccinul se adresează românilor peste 18 ani

Mai mult, medicul Valeriu Gheorghiță a explicat că, din punct de vedere practic, fiind vaccin care se administrează într-o singură doză, acesta ar merge foarte bine pentru centre mobile şi pentru vaccinare în localităţile în care accesul la centrele de vaccinare este mai redus. Astfel, ar putea fi sprijiniți să se vaccineze cât mai rapid. Cu toate acestea, medicul garantează că toate categoriile de români vor primi acest vaccin, dacă vor dori și dacă acesta va fi disponibil.

De altfel, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat, pe data de 11 a acestei luni, vaccinul produs de gigantul farmaceutic Johnson&Johnson. Acesta este primul vaccin împotriva coronavirusului care se administreză într-o singură doză. La ora actuală, românii par să prefere cel mai mult vaccinul produs de Pfizer, însă și cel produs de Moderna a ajuns să fie preferat. La ora actuală, există câteva reticiențe legate de vaccinul Astra Zeneca.