Platforma de vaccinare s-a blocat din cauza numărului mare al românilor care doresc să se vaccineze. La ora actuală, în România, 18 județe și Bucureștiul nu au locuri disponibile pentru programare. Numărul celor care se înscriu pe listele de așteptare este din ce în ce mai mare.

România epuizează tot mai multe locuri la vaccinare

La debutul etapei a treia de vaccinare, platforma s-a blocat, iar locurile s-au epuizat imediat. Capitala și 18 județene apăreau, încă din primele ore ale dimineții, fără programări disponibile la vaccinarea împotriva coronavirusului. Datele au fost furnizate oficial, potrivit centralizării oficiale de pe platforma națională de vaccinare.

programare vaccin
programare vaccin

Platforma de programare are probleme de funcționare, încă din această dimineață, nefiind posibilă autentificarea utilizatorilor. Între timp, și județul Satu Mare a rămas fără programări disponibile. Tot mai multe județe rămân fără locuri. Acesta este un lucru îmbucurător care ne dovedește că numărul românilor care doresc să se imunizeze este din ce în ce mai mare.

De altfel, un număr de opt județe arătau, încă de acum o oră, mai puțin de 1.000 de locuri disponibile pentru imunizare contra coronavirusului: Bihor, Alba, Hunedoara, Olt, Vaslui, Galați, Brăila și Tulcea. Cele mai multe programări disponibile apăreau în județele Suceava (9.000), Arad (6.200) și Botoșani (5.300). Aici, se pare că ori românii nu au apucat să se programeze, ori nu doresc să se vaccineze împotriva coronavirusului.

Etapa a treia a campaniei de vaccinare este cea mai așteptată etapă de vaccinare de pe teritoriul țării noastre. Aceasta este ultima și este destinată tuturor românilor cu vârsta de peste 16 ani. În continuare se vor programa și românii din domeniile esențiale, românii cu comorbidități, cei cu handicap, medicii și cei din centrele sociale. Autoritățile speră ca până în vară, peste 60% din populație să fie imunizată. Singura șansă ca pandemia să fie învinsă este ca oamenii să se imunizeze în număr cât mai mare.