Premierul Florin Cîţu a ieșit în cursul zilei de duminică, cu noi declarații tranșante. Acesta a anunțat o serie de măsuri după protestul de la metrou. Florin Cîțu este dezamăgit de ce s-a întâmplat și a transmis că nu va permite “să fim şantajaţi de un grup de oameni organizaţi în stil mafiot”.

Declarațiile sale vin după ce vineri dimineață angajații Metrorex nu au pornit metroul și au anunțat că protestează. Aceștia au blocat accesul oamenilor în subteran. Au pus pe porți afișe cu mesajul „Ne pare rău pentru disconfortul creat. Protest spontan”. O zi întreagă metroul nu a funcționat, motiv pentru care a fost haos în București. Oamenii au fost nevoiți să ia taxi, STB sau Uber, motiv pentru care aglomerația de pe străzile Capitalei a fost de-a dreptul infernală.

Florin Cîțu a tranșat situația de la metrou

Premierul Florin Cîțu a transmis că la ora actuală se face o amplă analiză pentru a găsi persoanele vinovate de situația de vineri. Cei găsiți vinovați vor fi sancționați la plata salarială. Aceștia vor primi salariu pentru luna aceasta, dar cu o zi mai puțin.

Florin-Citu
Florin-Citu

Nimeni nu este mai presus de lege! Şi ca să mă asigur, acestea sunt măsurile pe care le impun, ca urmare a acţiunii ilegale de la metrou, condusă de fostul deputat PSD, Ion Rădoi: recuperarea prejudiciului la nivelul societăţii comerciale şi imputarea sumei stabilite ca prejudiciu celor care se fac vinovaţi; constituirea Metrorex ca parte civilă în eventualele procese de recuperare a daunelor; Metrorex va stabili clar cine a participat la acţiunea ilegală şi va reduce salariul acestora cu o zi; instituţiile statului trebuie să-i ajute pe cetăţenii şi societăţile comerciale să recupereze pierderile cauzate de acţiunea ilegală; sesizări penale care au fost deja făcute”, a scris premierul într-un mesaj postat pe Facebook.

Cîțu nu va permite șantajele, în Guvernul său

Florin Cîțu a mai explicat că orice negorciere va fi făcută, însă cu respectarea legii. Premierul a transmis clar că nu va accepta ca în mandatul său sa existe astfel de proteste și șantaje.

În mandatul meu, nu voi permite să fim şantajaţi de un grup de oameni organizaţi în stil mafiot. Aşa cum e firesc, orice negociere se va face cu respectarea strictă a legii. REFORMA companiilor de stat continuă!”, a susţinut prim-ministrul.

Circulaţia trenurilor de metrou a fost blocată, vineri, de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii.

Acceştia au coborât în tunel, pe calea de rulare, şi împiedicând pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri. De aici și până la un scandal a fost doar un pas. Nici astăzi, situația provocată la metrou nu a fost soluționată.