Ziua și cutremurul! România pare să nu scape de cutremure, iar în ultima perioadă sunt din ce în ce mai mari. Un seism cu magnitudinea de 3,3 a avut loc sâmbătă dimineața în județul Vrancea. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Seismul a avut loc la ora 6:42 în zona seismică Vrancea, și a avut magnitudinea de 3,3. Cutremurul a fost unul cu impact simțit. Acesta a fost raportat la o adâncime intermediară, deoarece s-a produs la adâncimea de 120 de kilometri.

cutremur in vrancea
cutremur in vrancea

Unde a fost resimțit cutremurul

Mișcarea tectonică a pământului a avut loc în apropierea orașelor Brașov, la 73 de km, Ploiești, la 94 de km, Bacău, la 98 de km,  Brăila la 122 de km, Galați, la 120 de km, București la 146 de km, Pitești, la 163 de km, Iași, la 180 km, Sibiu 186 de km și Ruse la 211 km.

Pe data de 2 aprilie, în România au avut loc două cutremure. Unul a avut loc în zona seismică Moldova, în Vaslui. A avut o magnitudine de 2.4 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime mică, de doar 11 kilometri.

Cel de-al doilea cutremur al zilei a fost înregistrat de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului în zona seismică activă din Vrancea. A avut o magnitudine de 2.7 și s-a produs la adâncimea de 117 kilometri.

Pe 1, în prima zi a lunii, dimineața a început cu un cutremur în zona seismică din Vrancea. Acesta a avut o magnitudine de 3.0 pe scara Richter și o adâncime de 77 de kilometri.

Anul trecut, cel mai puternic seism o fost înregistrat de seismologi în data de 31 ianuarie, în județul Vrancea. Mișcarea tectonică s-a produs la o adâncime de 121 de kilometri și a avut o magnitudine de 5,2 grade pe scara Richter. Cutremurul a fost simțit puternic și la București. Din fericire nu au existat pagube materiale sau victime.