Ultimă oră! Tulpina britanică de coronavirus îngenunchează Franța. Se ia în considerare revenirea la lockdown

Un nou bilanț efectuat în Franța a îngrozit autoritățile. Numărul cazurilor de coronavirus, cu tulpina britanică, este în creștere.

cazuri coronavirus tulpina britanica
cazuri coronavirus tulpina britanica

Situație fără precedent în Franța. Jumătate din cazurile de coronavirus confirmate în ultimele zile sunt cele cu tulpină britanică. Una dintre cele mai contagioase forme ale coronavirusului a luat cu asalt țara, iar pericolul extinderii este din ce în ce mai mare. Noi restricții ar putea fi impuse, în regim de urgență.

Dacă numărul mare al cazurilor de coronavirus va persista, atunci restricțiile se vor înăspri. Mai exact, autoritățile din Franța au în plan să impună lockdown-uri în weekend, în Paris. Aproximativ jumătate dintre noile cazuri de coronavirus descoperite în Franța sunt cu varianta britanică a coronavirusului Situația este extrem de gravă, deoarece tulpina este mult mai contagioasă și are simptome foarte grave. Anunțul a fost făcut de premierul francez Jean Casteaux.

cazuri coronavirus tulpina britanica
cazuri coronavirus tulpina britanica

Specialiștii în Sănătate Publică anunță că tulpina britanică a coronavirusului SARS-CoV-2 era cu o săptămână în urmă înregistrată cu puțin de 40% din noile cazuri în Franța. Din păcate însă, răspândirea neașteptată a acestei tulpini provoacă îngrijorări cu privire la o nouă explozie pandemică.

Lockdown național, sau pe regiuni, în Franța?

Un nou lockdown național nu este luat în calcul în aceste momente, susține liderul guvernului francez. În schimb, dacă modul în care se răspândește această tulpină britanică a coronavirusului continuă să fie la fel de rapid, Franţa va impune din martie lockdown-uri în weekend la Paris și în alte 19 regiuni, adăugat Casteaux.

Premierul le-a solicitat tuturor celor din Franța să respecte măsurile de limitare a răspândirii coronavirusului. Campania de vaccinare se desfășoară cu succes în această țară, însă este nevoie de foarte mult timp pentru imunizarea populației. De acea, francezii trebuie să accepte măsurile de restricție, până când populația va fi imunizată, inclusiv în fața noii tulpini.

Amintim că și în România, aproape în fiecare regiune sunt identificate zeci de cazuri de îmbolnăvire cu tulpina britanică.