Va intra România în carantină generală? Ce spune premierul Cîțu

Premierul Florin Cîțu a ieșit public cu noi declarații. Acesta a vorbit despre cel mai arzător subiect al românilor: carantina generală!

florin citu
florin citu

Din cauza numărului mare al cazurilor de îmbolnăvire, tot mai multe localități au fost carantinate, în România. Românii se întreabă tot mai mult dacă țara va intra într-un lock down total, chiar acum, înaintede sărbătorile Pascale.

Premierul are răspunsul

În acest context, rim-ministrul Florin Cîţu a asigurat oficial cetățenii din România de faptul că țara nu va ajunge din nou la nivelul de lockdown. Cu toate acestea însă, premierul le transmite românilor că este foarte necesar să respecte măsurile de protecţie, pentru că țara să depășească și valul trei al pandemiei de coronavirus.

florin citu
florin citu

În același timp, premierul Cîțu a mai explicat că, în perioada următoare, numărul persoanelor imunizate zilnic anti-COVID va ajunge la 80.000. La ora actuală, centrele de vaccinare nu funcționează la capacitate maximă, deoarece tranșele de vaccin sosite în România nu sunt de ajuns, raportat la numărul de cereri.

Am participat la şedinţa tehnică de la Ministerul Afacerilor Interne, pentru a mă asigura că obiectivele pe care le-am trasat în privinţa pandemiei sunt îndeplinite. Numărul paturilor din spitale a crescut. Fac apel la români să respecte măsurile de protecţie. Numai aşa vom trece cu bine peste această perioadă. Obiectivul meu este ca prin vaccinare să reducem numărul de infectări. În perioada următoare numărul persoanelor imunizate zilnic va ajunge la 80 de mii. Multă lume întreabă dacă vom ajunge din nou în lockdown. Răspunsul meu foarte clar este că NU”, a scris premierul, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

Deși România nu intră în carantină generală, la fel se grav este dacă se intră localitate cu localitate, mai ales în perioada următoare. Mai este doar o lună până la Paște și doar 10 județe mai sunt în scenariul verde, în timp ce alte 23 sunt în cel galben.

Mai mult, premierul Cîțu le transmite românilor să prindă încredere în vaccin și să meargă la imunizare, să se programeze din timp și să fie responsabili.

România are norocul de 3 vaccinuri împotriva coronavirusului

Amintim că în centrele din România, în acest moment, sunt disponibile trei tipuri de vaccin. Primul este cel produs de Pfizer/ BioNTech, care are rapelul la 21 de zile. Urmează Moderna, cu rapelul pa 28 de zile calendaristice, iar Astra Zeneca Oxford are rapelul cel mai departe, la 56 de zile.

La jumătatea lunii aprilie ar urma să ajungă și vaccinul produs de Johnson and Johnson. Este vorba despre al patrulea vaccin împotriva coronavirusului acceptat de Uniunea Europeană și de Agenția Mondială a Medicamentelor. Vaccinul este singurul, la acest moment, care se administrează într-o singură doză. Principiul pe care funcționează acesta este asemănător cu cel de la Astra Zeneca Oxford.