Valul 3 este mult mai periculos! Un medic aruncă bomba zilei

Restricțiile ar putea deveni mult mai severe, dacă nu se respectă regulile! Medicul Virgil Musta a lansat un nou avertisment.

virgil musta
virgil musta

Medicul Virgil Musta a ieșit public cu noi declarații legate de pandemia de coronavirus. Managerul Secției de boli infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, a transmis un nou semnal de alarmă legat de ce pericol va aduce valul trei al pandemiei. Acesta recomandă ca românii să respecte cât mai mult regulile, deoarece noul val al pandemiei va fi mai periculos decât primele două.

Ce declară Virgil Musta

Virgil Musta a mai explicat că experiența strânsă în 12 luni de pandemie trebuie utilizată foarte mult în acest moment și că  românii trebuie să fie conștienți că există pericolul valului 3 al bolii.

Virgil Musta
Virgil Musta

Românii trebuie să fie precauți

Mai mult, medicul de la Timișoara susține că, dacă românii sunt precauți, valul trei ar putea fi ținut sub control. Acesta îi îndeamnă pe oameni să țină cont de măsurile luate în ultimele săptămâni, dacă vor ca Paștele să se desfășoare în condiții normale. Dacă numărul cazurilor continuă să crească în România, autoritățile vor anunța valul trei și vor impune noi măsuri. Dacă acest lucru se va întâmpla, atunci vor fi impuse restricții majore de Paște și de 1 mai.

„Foarte probabil că dacă nu se respectă regulile, restricțiile vor crește ca în toată Europa care e aproape închisă din cauza presiunii mari pe sistemul de sănătate care e în majoritatea țărilor europene. Cred că nu e suficient să discutăm în spital, ci trebuie discutat în comunitate cu factorii de decizie.

Spitalul nostru e de nivel 1 și e plin, avem doar câteva locuri în care, imediat ce se eliberează, alți pacienți sunt preluați. Și spitalele suport au presiune. Să fim precauți și să acționăm corespunzător din timp”, a mai spus medicul Virgil Musta.

În România, numărul cazurilor de îmbolnăvire a trecut cu mult peste 800.000 de cazuri de îmbolnăvire. Mai mult, a crescut și numărul deceselor, trecând de 20.000. Medicii speră foarte mult că numărul cazurilor de coronavirus va scădea, în contextul în care campania de vaccinare începe să prindă din nou avânt.

Și astăzi, Pfizer a trimis în România peste două sute de mii de doze de vaccin. În continuare se desfășoară etapa a doua a campaniei de vaccinare, campanie destinată vaccinării pentru angajații din domeniile esențiale, persoanele cu dizabilități, persoanele din centrele sociale și persoanele cu comorbidități. Etapa a treia a campaniei, cea destinată pentru toată populația, va debuta în aprilie.