Sunt vești bune pentru românii care speră la un nou venit lunar. Guvernul a decis să vină în sprijinul românilor și  majorează valoarea tichetelor culturale pentru angajați. Mai exact, executivul va mări considerabil valoarea tichetelor de valoare care pot fi acordate începând cu luna aprilie 2021.

Ce tichete se majorează

Este vorba despre tichetele destinate angajaților pentru abonamente sau bilete la spectacole, concerte, muzee, festivaluri, târguri și expoziții, parcuri tematice, cărți, manuale școlare, albume muzicale, filme.

tichete culturale
tichete culturale

Cât vor crește tichetele culturale

Pentru semestrul I al anului în curs, totalul sumei care se acordă lunar, respectiv ocazional, sub formă de tichete culturale, va crește de la maximum 150 de lei/lună la maximum 160 lei/lună, respectiv de la maximum 300 de lei/eveniment la maximum 320 lei/eveniment.

Valoarea se va aplica și pentru primele 2 luni ale semestrului II al anului 2021, adică pentru lunile august 2021 și septembrie 2021.

Decizia este prevăzută într-un Proiect de Ordin comun al ministrului Finanțelor și al ministrului Culturii. Momentan acesta va intra în dezbatere. Dacă numărul voturilor „pentru” va fi favorabil acestui proiect, atunci documentul va ajunge pe masa deputaților. Într-un astfel de caz, Camera Deputaților este for decizional.

Ce se întâmplă cu tichetele de vacanță

Cât despre tichetele de vacanță, acestea nu vor putea fi acordate în anul în curs, din cauza găurilor din economie lăsate de pandemia de coronavirus. Pentru cei care încă mai au tichete necheltuite, acestea pot fi folosite și în anul în curs. Pentru cei care le-au terminat anul trecut, acum este momentul în care vor fi nevoiți să își ia vacanță fără alte reduceri. De la anul sunt șanse, însă nu foarte mari, ca bugetarii să primească din nou tichetele de vacanță cu care se obișnuise. Rămâne însă de văzut ce se va întâmpla în perioada următoare cu pandemia de coronavirus și care vor fi problemele la nivel economic.