România primește suplimentar în martie peste 170.000 de vaccinuri produse de Pfizer/BioNTech. Țara va avea parte, suplimentar, în martie de doze de vaccin produs de BioNTech-Pfizer, pe care le va putea folosi pentru imunizare în zonele puternic afectate de Covid-19. La ora actuală, numărul cazurilor de îmbolnăvire este în creștere alarmantă, însă nu sunt vaccinuri suficiente, iar centrele nu funcționează nici la jumătate din capacitate.

Comisia Europeană a ajuns la un acord cu Pfizer

Comisia Europeană a purtat mai multe discuții cu BioNTech-Pfizer legate de furnizarea anticipată a unui număr mai mare de doze care să permită accelerarea vaccinării în zonele de focar.

Pfizer pregătește încă 4 milioane de doze care vor putea fi trimise către toate Statele Membre, echitabil, în funcție de populația acestora, până la finalul lunii martie, suplimentar față de dozele deja programate pentru livrare în această lună. Anunțul a fost făcut de premierul Florin Cîțu.

vaccin covid
vaccin covid

Românii se pot bucura de o evoluție a campaniei de vaccinare, în această lună. Pe lângă dozele trimise de Moderna și Astra Zeneca trimise până acum, România primește în martie 1.112.000 de doze ale vaccinului produs de către BioNTech-Pfizer. Alături de ele mai ajung și 268.000 produse de Moderna și 1.300.000 de doze produse de AstraZeneca.

În aprilie, România o să primească un minimum de 3.128.000 de doze de vaccin, de la Pfizer, Moderna și AstraZeneca. Tot în luna aprilie este programată și etapa a III-a de vaccinare. În această etapă se poate programa orice român care dorește să se imunizeze împotriva coronavirusului. În prezent, în România se desfășoară a doua etapă de vaccinare, cea destinată personalului din sistemul medical, românilor cu dizabilități, comorbidități și românilor din centrele sociale. Lor li se adaugă toți românii care lucrează în domenii esențiale pe teritoriul țării, precum Armata, ISU, MAI, MAE, IJJ, învățământ, mass media, studenți din sistemul medical, angajați din curierat, poșta română, etc.