Vești bune pentru români! Țara a depășit două milioane de persoane vaccinate

România a depășit două persoane vaccinate. Iată bilanțul.

Programare vaccin
Programare vaccin

Au trecut trei luni de la debutul campaniei naționale de vaccinare împotriva coronavirusului de pe teritoriul țării noastre. Campania a început pe 27 decembrie. Dacă la început, românii aveau o reticență legată de vaccin, acum sunt tot mai mulți care vor să se vaccineze. Astăzi, România a depășit oficial pragul de două milioane de români vaccinați.

De partea cealaltă, atât cu prima doză, cât și cu cea de rapel, până acum, au fost imunizate peste 1 milion de persoane. Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare împotriva coronavirusului anunță că în total au fost folosite până acum peste 3 milioane de doze de vaccin, produs de Pfizer, Astra Zeneca sau Moderna.

vaccin covid
vaccin covid

Bilanțul extrem de îmbucurător pentru autorități a fost atins la ora 10.00. Medicii au anunțat că am depășit pragul de 2.000.000 de persoane vaccinate împotriva COVID-19.

De altfel, de la debutul campaniei naționale de vaccinare împotriva coronavirusului, din 27 decembrie și până miercuri, în România au fost administrate 3.050.742 de doze de vaccin.

De asemenea, 1.050.694 de persoane au primit ambele doze de vaccin împotriva coronavirusului.

Pragul de un milion de persoane vaccinate în România a fost depășit la începutul lunii, pe 3 martie. Românul cu numărul un milion a fost o femeie de peste 80 de ani.

România trebuie să vaccineze populația

În continuare, medicii apelează la oameni să se vaccineze, căci doar așa pandemia poate fi învinsă șj țara poate ridica din restricții. Românii se pot programa în continuare pentru imunizarea împotriva coronavirusului. Aceștia pot folosi mana produse de Astra Zeneca Oxford, Pfizer / BioNTech și Moderna. În doar câteva zile, în țară va ajunge și vaccinul produs de Johnson and Johnson. Acesta este singurul, la ora actuală, care se administrează într-o singură doză. Pentru acest vaccin se vor putea face programări și la medicul de familie, dar și pe platforma online sau prin call center.