Sunt vești bune pentru românii care  vor să se imunizeze împotriva virusului, cu ajutorul vaccinului produs de Pfizer / BioNTech. Gigantul farmaceutic trimite o nouă tranșă de vaccinuri. Acestea ajung în prima zi a săptămânii în România.

Câte vaccinuri ajung mâine în România

Guvernul României anunță o nouă tranşă de 345.150 de doze de vaccin Pfizer. Acestea ajung luni, 29 martie, în România. Vaccinurile vor fi livrate de Pfizer pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. Și la această tranșă, transportul către centrele de stocare va fi asigurat de firma Pfizer.

Serurile de imunizare sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă. Anunțul a fost făcut prin intermediul unui comunicat al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva virusului.

pfizer_vaccin
pfizer_vaccin

Doezele vor fi distribuite în Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara. Acestea sutn zonele în care este cea mai mare nevoie de completare, conform cerințelor.

Iată cum sunt distribuite:

-Centrul Național de Stocare București: 113.490 doze;
-Centrul Regional de Depozitare Brașov: 46.800 doze;
-Centrul Regional de Depozitare Cluj: 53.820 doze;
-Centrul Regional de Depozitare Constanța: 39.780 doze;
-Centrul Regional de Depozitare Craiova: 23.400 doze;
-Centrul Regional de Depozitare Iași: 29.250 doze;
-Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 38.610 doze.

Până astăzi, 28 martie, România a primit 2.518.000 doze de vaccin produse de compania Pfizer-BioNTech, iar 2.318.749 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

Peste 1,9 milioane de români s-au vaccinat până acum cu unul dintre cele trei vaccinuri aprobate de Agenția Europeană a Medicamentului.  Oamenii au la dispoziție vaccinurile produse de Pfizer, Moderna și Astra Zeneca Oxford. Vaccinul produs de Pfizer a fost primul utilizat în România, de la debutul campaniei de vaccinare, deoarce acesta era singurul aprobat de EMA în acel moment. Astra Zeneca și Moderna sunt în România din februarie. De altfel, de la jumătatea lunii aprilie urmează să ajungă și vaccinul produs de Johnson and Johnson. Acesta din urmă este singurul care se administrează într-o singură doză.