Vești noi pentru românii care vor să călătorească! Ce decizii s-au luat datorită vaccinării

În zonele în care campania de vaccinare se desfășoară conform planului s-a trecut deja restricții mai puține impuse. Primul punct turistic și-a anunțat deja relaxarea măsurilor.

israel
israel

Vești bune pentru milioane de oameni, în plină pandemie de coronavirus. Israelul a redeschis duminică mai multe părți importante ale economiei sale. Guvernul numește decizia începutul întoarcerii la normalitate. Decizia a fost luată după ce aproape 50% din populație s-a vaccinat de coronavirus, cel puțin cu prima doză.

Mai multă relaxare a măsurilor în Israel

Deși centrele comerciale au fost deschide pentru toată lumea, sălile de sport, sălile de teatru sau sălile de spectacole nu permiteau accesul oamenilor, decât dacă erau vaccinați sau se vindecase recent de coronavirus. Ei erau nevoiți să prezinte un așa numit „pașaport verde”.

Chiar dacă este dificil pentru turiști, măsurile de distanțare se mențin în continuare în vigoare. Dansul nu va fi permis în continuare în sălile de banchet sau la alte petreceri. Mai mult, în moschei sau bisericilor li s-a cerut să permită accesul doar la jumătate dintre credincioși. Cu toate acestea, față de alte țări în care și acum este lockdown, Israelul a relaxat foarte multe măsuri.

A trecut fix un an de la primul caz de coronavirus înregistrat în Israel. Pentru a mai calma populația, conducerea israeliană a anunțat astăzi că relaxarea măsurilor împotriva coronavirusului face parte dintr-un nou set de măsuri de sprijin pentru populație. Este vorba despre deschiderea sectorului econonomic și sprijinirea desfășurării mai multor activități instructiv educative și culturale.

Israelul vaccinează la foc continuu

Israelul este țara care a înregistrat cel puțin o doză de vaccin produs de Pfizer/BioNTech la mai bine de 45% din populația totală. Israelul are o populație de 9 milioane de locuitori, iar anunțul ministerului Sănătății a fost făcut zilele trecute. Datorită campaniei de vaccinare care se desfășoară cu succes în țară, numărul îmbolnăvirilor de coronavirus s-a redus cu 95,8%, după rapel, conform datelor oferite de ministru.

israel
israel

Israelul a înregistrat mai bine de 740.000 de cazuri de îmbolnăvire. De altfel, țara a înregistrat 5.500 de decese din cauza SARS-COV-2. În schimb, deși numărul cazurilor crește, unii oameni au criticat la nivel național și internațional modul în care Guvernul israelian a impus trei lockdown-uri la nivelul întregii țări. În schimb, reprezentanții Guvernului le-au promis cetățenilor că, dacă regulile se respectă, nu va fi nevoie de un alt lockdown național.

În schimb, școlile din învățământul primar și elevii din ultimii doi ani de liceu au participat la cursuri în orașele israeliene care au rata de îmbolnăvire mai mică decât limita admisă de autorități. În schimb, școlile medii urmează să reînceapă cursurile începând din luna martie. Elevii ar urma să revină la școală după aproape un an de învățământ în mediul online.