Vineri cu ghinion! A fost raportată a treia zi cu un număr halucinant de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus

S-a dat alerta în sistemul medical. Grupul de Comunicare Strategică a făcut public noul bilanț al cazurilor de coronavirus de la nivelul întregii țări.

cazuri coronavirus
cazuri coronavirus

Eforturile depuse de medici și de autoritățile din România, în încercarea de a limita răspândirea coronavirusului, par să fie aproape în zadar. Astăzi, noul bilanț prezintă a treia zi consecutivă în care numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus este complet ieșit de sub control.

Conform ultimelor raportări ale Direcțiilor de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 5.593 de cazuri noi de coronavirus. Acestea au fost identificate dintr-un număr de 38.670 de teste efectuate în toată țara.  Rata de pozitivare este de 14,4%. De altfel, numărul celor care au murit de ieri și până azi a ajuns la  143. Și numărul celor care luptă pentru viața lor, pe secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă,  a crescut considerabil, ajungând la 1.313.

Bilanț negru în România

Potirvit ultimului bilanț, de ieri și până astăzi, 19 martie, pe teritoriul României, a fost raportat un număr de 886.752 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Din numărul total,  798.985 de pacienți au primit a doua șansă la viață și au fost declarați vindecați.

După ce au fost prezentate ultimele teste efectuate la nivelul țării, comparativ cu ultima zi de raportare,  au fost înregistrate 5.593 cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus. Toate aceste teste aparțin unor persoane care anterior nu au mai avut un test efectuat cu răspuns pozitiv.

cazuri coronavirus
cazuri coronavirus

De altfel, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, până la această dată, la nivelul întregii țări au fost făcute 6.445.769 de teste RT-PCR și 484.572 de teste rapide antigenice. Doar de joi și până vineri  au fost efectuate 28.337 de teste RT-PCR. Sunt 16.882 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 11.455 la cerere și 10.333 de teste rapide antigenice.

Mai mult, specialiștii în Sănătate Publică anunță că, de la ultima raportare realizată de membrii GCS, au fost raportate și rezultatele a 68 de teste RT-PCR, prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de azi.

Pe teritoriul țării, 59.636 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 15.240 de persoane se află în izolare instituționalizată. De altfel, 55.064 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 91 de persoane.

sursă foto: arhivă online